Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Duktiga Entreprenör har inte bra Ideer, de har bra Processer

Lean Startups är en entreprenöriell process som det pratas mycket om i USA. Den bygger på att man skall göra snabba enkla prototyper av sin produkt/tjänst och testa av dem fort som bara den på marknaden. Allt för att involvera kunden så fort som möjligt och få relevant feedback. Detsamma gäller marknadskommunikation(som intresserar mig). Man ställer upp hypotester om hur marknaden funkar och hur kunder reagerar, som hela tiden testas av. Faktiskt något jag använder inom länkning. Testa, testa och när något funkar skalar man. Det är så jag jobbar mig mot en miljon länkar. Testa, testa och skala som jag börjat göra nu.

Erik Ries är en av förgrundsgestalterna inom Lean Startups. Lyssna på denna videon och hör han berätta om bakgrunden till dessa processer och historier om hur han själv kom fram till att detta var en bra grej

Andra bra videos att se över helgen

Paul Graham om framtiden

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Tore says:

  Handlade mitt exjobb om btw 🙂

 2. Erik Starck says:

  Inte helt korrekt att man bygger “prototyper” om man nu ska vara leanstartup-taliban. Det handlar om att bygga en “minimum viable product” (MVP) som är en komplett produkt men med minimalt feature-set.

  Dvs en prototyp kanske har 10 features där 8 är ofärdiga. En MVP har istället 2 färdiga features och inget mer.

 3. Rudolf says:

  Jag är nog lite fredagslö, jag avsåg det Erik!

 4. Rudolf says:

  Fint, då kan du mer än mig 😉

 5. Jag var och såg ett föredrag med Eric när han var i Malmö, verkligen intressant att höra hans teorier men framförallt att hans engagemang och inspiration. Jag sammanfattade det lite kort och där är länkar till video från seminariet.

  http://mikael.rojnert.se/the-lean-startup-med-eric-ries/

Trackbacks

 1. […] Jag tänkte att även om vi träffas lite då och då och jag vet att du söker på bloggar och letar ny input till alla dina tokiga idéer – så vill jag inte att du ska missa det här inlägget på Disruptive.nu som heter ”Duktiga entreprenörer har inte bra idéer, dom har bra processer”. […]

 2. […] länkade jag till Disruptive.nu och deras inlägg Duktiga Entreprenörer har inte bra idéer, de har bra processer. Några tyckte att klippet på sidan var alldeles för långt (58 minuter) och att det inte gick […]

 3. ”Pivoting is an action, not a state. Don’t linger.” says:

  […] och med marknaden som redskap nå en minimum valuable product och en product market fit. Eller som Christian Rudolf på Disruptive.nu uttrycker det; Den bygger på att man skall göra snabba enkla prototyper av sin produkt/tjänst och testa av dem […]

 4. […] du skall möta dem, i ett konferansrum över en kopp caffe. Du måste ut där och möta marknaden, testa en hypotes, förkasta den, lära dig något, testa igen.  Att komma till probleminsikt är en social process, […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+