Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Hur Entreprenörstweetupen tog Tore hela vägen till Thailand

Under hösten har jag ordnat några tweetups för entreprenörer. Jag har ordnat lokal och haft ett par personer där som berättat en kort, givande, underhållande eller lärorik entreprenörshistoria. Dessa tweetups var resultatet av en ganska spontan tweet i höstas där jag twittrade ut frågan om vi inte skulle ha en tweetup för entreprenör.

Igår fick jag ett mail från min blogg och entreprenörskompis Tore. Ganska kort och kärnfullt skriver han såhär

“I förrigår var jag halvnaken på metros förstasida och igår var jag med i radio.
Det hade jag aldrig varit om inte du i somras hade skickat ut en tweet om att köra en tweetup i Stockholm.
Det är ringar på vattnet det.
Keep up the good work!”

Christoffer Björkwall och Tore Friskopp har tillsammans startat Paradise Business Camp, där de samlar webentreprenör som vill jobba i mer klimatmässigt gynnade områden, Thailand, under en kort tid.

Jag tycker detta är ett lysande exempel på vad internet och sociala medier egentligen är. Det är en mötesplats, en marknadsplats och en samarbetsmaskin. Vi är bara inte vana att se internet på detta sätt. Vi diffrenterar fortfarande väldigt mycket mellan den digitala verkligheten och den “verkliga” verkligheten och tycker att det som sker i verkligheten har ett större värde. I själva verket är det tvärtom. De som tar till sig internets sociala dimension har troligen ut väldigt mycket med av sin analoga verklighet.

Läs hela Artikeln i Metro om Tore och Christoffer

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Stefan says:

  Lysande! Och framförallt en lysande idé med Paradise Business Camp. Önskar att jag kunder åka ner, men det får nog vänta till nästa år i så fall 🙂

 2. Erik says:

  Riktigt kul! Själv planerar jag att försöka komma ner till Thai ett par veckor under februari. Kommer du vara med där nere nånting?

 3. Rudolf says:

  Erik:
  Jag är i costa rica 😉

 4. Wedholm says:

  Jag gillar också idén med Paradise Business Camp. Håller man till inom affiliate/adsense så spelar det verkligen inte någon roll varifrån i världen man jobbar. Även som konsult så kan man nog få det att funka bra på distans. Visst är det bra med personliga kundmöten, men det viktigaste tror jag är språket. Där har vi svenskar en stor fördel (på den svenska marknaden) gentemot våra “prisdumpande” indiska kollegor, även om båda befinner sig i sydasien.

 5. Erik says:

  Rudolf:
  Är det en godtagbar ursäkt? Jag flyger dit från Malta 😉

 6. Rudolf says:

  hehe, nä kanske inte!

 7. Erik says:

  Nu kom #entreprenörsskap-klistermärkena fram också. Donerade ett till Tore som han kunde ha på laptopen i thai 🙂

 8. Rudolf says:

  Erik

  Fint att det funkade skicka till malta. Du skulle inte vilja ta ett kort på klistermärket, alt på dig och klistermärket och skicka till mig inför en blogpost?

 9. Joakim says:

  Klockrent! Historier som den här kan man inte få nog av…

 10. Johan Rhodin says:

  Alltså Internet skapar helt nya kontaktytor överallt! Det blir så enkelt att leta rätt på personer inom ens subgrupp som är intresserade av samma sak som en själv. Jag tror vi bara sett början på en oerhört stark trend (nu senast med Quora som jag älskar), frågan är hur man exponerar sig mot den?

 11. Christian says:

  Johan:

  Man skall vara kontaktsökande på nätet! LÄnkarna har ju tex tagit mig hit och det var mer socialt än vad jag trodde…

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+