Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

WordPressPluggin för Svenska Entreprenörer(Beta)

Sociala medier är ett verktyg som kan användas till många olika problem och möjligheter. Idag skall vi använda det som ett kunskapsverktyg. Jag har länge velat lära mig bygga pluggins till WordPress men jag är så mycket nybörjare man kan bli på detta med Pluggins. Därför tänkte jag vi skulle försöka hjälpas åt för att få till en bra pluggin och vi kan dela erfarenheter samtidigt. För jag tror ni läsare sitter på kunskaper och insikter som gör att vi tillsammans kan skapa något speciellt

Jag har byggt ett enkelt pluggin vars syfte är att hjälpa Entreprenörsbloggare att enkelt installera olika delaknappar på sin blogg och verkligen få läsare att börja dela mer. Detta är typ version 0.3. Tanken är att du på någon minut skall kunna ladda in knappar, skapa call to action som passar din entreprenörsblogg och en färg som passar din blogg. Man kan också delvis anpassa texten på dela knapparna. Ni ser plugginet live på Disruptive.nu  nu. Målgruppen är tänkt att ha begränsade tekniska kunskaper.

Vill ni ladda ned och testa admin och funktionalitet på er egen blogg, finner ni en  en första version av entreprenörsplugginet här.

Er Feedback och Kunskap behövs för att skapa ett bra Pluggin!

Nivån på detta pluggin är inte så hög men min ambition är att det skall  vara ett pluggin som många svenska entreprenör som bloggar då och då, vill använda för att få mer spridning på sitt innehåll.  Så det är inte primärt ett pluggin för många utan för en speciell grupp. För att ni lättare skall kunna ge mig feedback och tips har jag skrivit några konkreta frågor nedan:

 1. Dela knappar! Det finns ganska få stora sociala medier i Sverige. Jag inbillar mig att jag fått med de som funkar men ni får gärna korrigera mig och tipsa om fler som har någon typ av genomslag. Vet ni dessutom vilken de mest använda bokmärkessajten är, skriv gärna det i en kommentar då jag gärna vill lägga till en bokmärkesknapp också, men visste inte vilken som är den mest använda. Skall man även ha en linkedinknapp?
 2. Design! Detta är en väldigt enkel desgin men som ändå sticker ut lite. Det är för att läsaren av bloggposten lättare skall göra en handling, dela. Oftast är detta enda handlingen entreprenörsbloggare vill att att deras läsare skall göra, dela, då man ofta är ickekommersiell. Har ni tankar kring en bättre design eller rent av kan göra en bättre design, tipsa mig gärna.
 3. Kod! Är koden bra skriven?  Vad kan förbättras? Kan du kvalitetsäkra kod, hjälp mig gärna med det. Vill du koda om den, bara hör av dig! Denna pluggin är ihopkodad av en en snubbe från Malaysia som jag använder då och då. Jag har ingen uppfattning om hur bra kod han skriver.
 4. Mer funktionalitet! Finns det någon mer funktion du tror skulle vara nyttig och passar in i detta pluggin? Detta kan även vara funktioner utanför denna dela pluggin då jag är intresserad av att bygga fler.
 5. Call to Action! Dela är ju det målet som de flesta bloggare har med sin publik. Har du förslag på text som funkar?

(Obs: Facebook verkar vara på väg att avskaffa shareknappen)

Förklaringar för er som är Ovana Plugginanvändare

För att ni lättare och snabbare skall kunna sätta er in i WordPresspluginet så skapade jag nedanstående skärmdump med förklaringar till funktionaliteten och var ni hittar den!

Vad tycker du? Vad saknar du i detta WordPresspluggin?Vad vill du förbättra?

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Ulf Seijmer says:

  Hej,

  Testade denna i min WordPress-sandlåda http://www.wyrls.com/ och kan sammanfatta installationen som enkel. Detta är en ruskigt gammal wordpressversion (2.7) som skall uppgraderas så fort tid finns, men det fungerade utmärkt på den gamla versionen. Pluginet du skapade fungerar i all sin enkelhet och ger lätt tillgång till delaknappar.

  Som önskemål för framtiden vore att enklare kunna se vilka färger de olika hexkoderna motsvarar. Om man väljer vitt så blir även texten vit, vilket säkert är SEO-no-no. Kanske en ruta där man kan anpassa färgen på texten vore bra också.

  Lycka till med fortsättningen, som jag hoppas kommer 🙂

 2. Rudolf says:

  Tack Ulf

  Precis sådan feedback jag önskade! Jag hoppas detta inlägg är det första av flera, då jag gärna vill berätta det jag lär mig kring detta med Pluggins. Skapande, packetering, distribution och effekt

  Ja, sådan vit text är osnyggt sett med SEO ögon! Skall defentivt fixas till!

 3. Jag testar pluginen live på min nya blogg nu.
  Fungerar som förväntat, enkel konfiguration, men jag har ett par önskemål så här direkt.

  Som Ulf säger så måste man välja en annan färg än vit på bakgrunden för att texten du väljer ska visas då denna är vit. Mina önskemål är att kunna välja färg både på bakgrund och text genom att ange detta med hex-kod. Återkommer med mer synpunkter när jag testat mer.

 4. Rudolf says:

  Tack Stefan

  En fråga, tycker du att det skall även vara en “Blogga om detta”-url i plugginet?

 5. Håller inte ”Dela/Share” på facebook på att försvinna för att helt ersättas av den nya ”Like”?

 6. Joakim Jardenberg says:

  … och så skulle jag lägga till – borde inte Flattr få den platsen isf.

 7. Jag har inte hunnit testa den, men har lite direkt feedback:
  1) Behövs verkligen “dela”-knappen för facebook? Det har kommit ny funktionalitet för “gilla”-knappen, och på webbsidor brukar “gilla” och “dela” betyda i stort sett samma sak numera.
  2) Vissa “gilla”-plug-ins har med ens vänners ansikten som en option. Har denna knapp detta?
  3) LinkedIn tror jag kunde vara bra – särskilt som att man fick något extra som de flesta andra plug-ins inte har.

 8. Anders says:

  Intressant. En tanke är att hashtaggen #entreprenörskap skulle kunna vara med i twittertexten alt. en ny hashtag som är unik för denna plugin. En fördel med det senare skulle vara att man enklare kan följa/samla ihop “entreprenörsbloggstweets”, kanske rentav i en widget-plugin baserad på en twittersökning? Risk för spam, men en idé i alla fall… 😉

 9. Nu har jag lite mer feedback. Pytsar in det här efterhand jag kommer på saker. 🙂

  När det gäller själva dela-blocket vore det bra om man kunde justera främst bredden, men också höjd. Jag tycker också det vore bra om man kunde ställa in marginalerna på alla sidor om blocket, lika så att du kan bestämma om blocket ska vara centrerat, vänster- eller högerjusterat.

  LinkedIn vore ett bra tillskott tycker jag. Delaknappen för Facebook verkar vara på fallrepet som sagt, så den kanske det är lika bra att ta bort? En “Blogga om detta”- url kan kanske vara bra att ha där också.

 10. Rudolf says:

  Gustav

  1. Dela knappen är på väg ut. Du ser en länk om det i texten. Dock är det mer än tre månader sedan denna byggdes. Vilket väl visar att man kan inte sluta älska pluggins 😉
  2. Ansikten. Den funktionaliteten visste jag itne man kunde lägga till. Kommer undersökas!

 11. Rudolf says:

  Joakim:

  Tanken på Flattr slog mig inte alls. Min enda fundering är att jag tycker det är en extremt nerdig tjänst. De flesta “vanliga” är inte så inne på vad det är. Förstår du vad jag menar då?

 12. Rudolf says:

  Anders

  Det var en cool tanke. jag skall fundera över den, över hur man kan göra det där bra!

 13. Rudolf says:

  Stefan J

  Customisering verkar helt klart efterfrågat. Man skall kunna göra mer med plugginet.

 14. Som det redan tagits upp 1. ändra färg på rubriken 2. flattr är väl bra? 3. linkedin för att få med det “lilla extra” dessutom är väl det rätt målgrupp för ett entreprenörsplugin?
  nu till mina egna 5 cent. dock utan att själv ha provat pluggen än 🙂
  jag skulle gärna ha valmöjligheten att lägga rutan i sidebar istället för bara nederst i content. det kanske inte är “det optimala” men för vissa designer funkar det bättre. Som sagt, det kanske inte är by the book, men varför tvinga den till en placering, jag gillar valmöjligheter för att kunna alternera själv och inte vara låst av pluginet:s kodare.
  ett exempel är http://wordpress.org/extend/plugins/share-and-follow/screenshots/där det verkar vara galet mycket alternativ. så många behövs inte självklart, men ändå lite valfrihet.
  ett annat kanske simplare kodat och mer för mig som wp-ägare att göra själv är http://wordpress.org/extend/plugins/strx-simple-sharing-sidebar-widget/screenshots/ som jag tycker är ett helt klart snyggt alternativ.
  nu har jag inte själv provat ngt av dessa plugins heller, utan letade reda på ett par bara för att visa dig exempel på vad som kan göras. 🙂

  //@magnusthornblad

 15. Jonas says:

  Hej Christian! Snyggt byggt måste jag säga =) Inte testat det riktigt skarpt än, men det är helt klart en bra början. Går det/kommer det att gå att sätta in pluggen i widgets också och ha i sidmenyn eller footern exv? En knapp för att maila urlen hade jag inte tackat nej till.

 16. Rudolf says:

  Magnus: Tack!

 17. Rudolf says:

  Jonas

  Tror du människor har beteendet att de mailar artiklar sådär??Jag är ödmjuk inför att det kanske är så men vet du. Har du iaktagit beteendet?

 18. Fredrik Näs says:

  Hej Rudolf, riktigt kul att du kommer med detta plugin, många av dom som finns på marknaden idag är mer anpassade till den amerikanska marknaden, och om dom passar vår marknad så är dom för regel väldigt stor och tung (har alla alternativ som finns)

  Några synpunkter:

  Rubriken på boxen blir vitt på vitt om man väljer vit bakgrund, hade det inte gått att hämta ut rätt färg genom att läsa av css:en och hitta vad som gäller för bakgrundsfärg i loopen? På detta vis så kan du hämta den färg som används för text, och den som används för bakgrund. Så att boxen passar bättre in även om man kör udda färger i sin design. Kanske bara låta användaren själv sätta #hex-kod på text och bakgrund?

  Det hade varit fint om man själv i backend kunde välja vilka nätverk man vill ha med på sidan, jag ser att folk här ovanför snackar om LinkedIn vilket är bra, men LinkedIn används inte av i närheten lika många som facebook, därfor hade det varit fint om man kunde välja vilka nätverk man vill ha med i pluginet.

  Bloggy kanske? Jag vet inte hur aktivt det är nuförtiden?

  Som Jocke säger, Flattr hade varit fint!

  Funktion för att tipsa en vän via epost?

  RSS ikon så att man efter att ha läst inlägget snabbt kan prenumerera på bloggen/sidan?

  Några spontana tankar, kommer säkert mer 🙂

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 19. En liten tanke till. Går det att sätta border på rutan? Jag gillar alltid möjligheten att kunna separera såna där saker, men ändå inte kanske köra ex. orange för att visa blocket tydligt.

 20. Rudolf says:

  Fredrik

  Din analys var helt korrekt. Jag ville göra ngt för Sverige och speciellt för entreprenörssegmentet. Mer delande vore bättre!

  Man kanske kunde ha några som standard, sedan kan man välja till fler. Jag tror det vore en bra funktion! Vi vet ju inte heller vilka nätverk som gäller i framtiden!

 21. Rudolf says:

  Magnus

  Border: Det skall nog kunna gå att lägga in som val.

  En tanke vore att snygga till rutan lite. Men där skulle jag nog behöva lite smart designhjälp!

 22. Både Jonas, Fredrik och Magnus har synpunkter som jag också mer eller mindre kommit fram till nu.

  Personligen tycker jag att styling av pluginen borde kunna göras i backend så att även den som inte kan ändra i CSS kan styla den. Tanken är god att den hämtar stil från temats CSS:er, men det är inte alltid det blir önskat resultat.

  Det vore nog som Jonas säger vara bra om den går att sätta i widgets också. Då får man större frihet i utformningen av sin webbplats.

  Att kunna välja nätverk är en möjlighet som jag också gillar.

 23. Rudolf says:

  Tack Stefan!

  Jag är lite osäker på vad du menar med:

  “sätta i widgets också.”

 24. Fredrik Näs says:

  @Stefan, i Sidebar blir ju lite fel, eftersom det handlar om att tweeta/tipsa/dela/”gilla” det specifika inlägget, om det ligger i sidebar så tolkas det ju lätt som globalt för sidan?

  Däremot så hade jag önskat möjlighet att kunna ha baren före content med eller rent av före och efter. (allt efter hur man vill ha det).

  Sen en funktion som jag glömde att skriva sist:

  Det är viktigt att kunna specificera på vilka sidtyper ditt plugin ska visas, tex på statiska sidor som “kontakta mig” etc så vill jag inte visa share plugin.

  Om du ser i pluginet som heter “quick adsense” så har dom utmärkt content-styrning där dom borde gå att kopiera rakt av.

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 25. Rudolf says:

  Tack Fredrik!

 26. Jonas says:

  Ang mailfunktion: Har inga större undersökningar eller artiklar som stödjer det, men känner åtminstone en person som mailar allt läsvärt hon kommer över. Utmärkt funktion för den som inte är lika engagerad i sociala medier som vi.

 27. Rudolf says:

  Jonas

  Tack, skall fundera lite över den och se om jag kan hitta mer info!

 28. Har suttit och testat din plugin en stund och har lite feedback. Har inte läst alla andra kommentarer så vissa kanske du hört förut…

  Bugg:
  – På min testblogg med TwentyTen blir det fel länkar när man Tweetar och skickar till Facebook från startsidan som visar the_content (blir länken till startsidan istället för till bloggposten)

  Förslag på funktioner:
  – Kunna styra titel på boxen från sidan där man skriver inlägg/sidor
  – Kunna välja hashtaggar för Twitter från sidan där man skriver inlägg/sidor
  – Kunna välja vilka knappar man vill ha med
  – Kunna styra designen på boxen (bredd, höjd, ram osv…)

  Övrigt:
  – OBS! Man får inte inkludera en “Skapad av länk” utan att fråga om det. Se http://wordpress.org/extend/plugins/about/

  Andra funktioner som jag tyckte skulle vara med och som jag inte kunde hålla mig ifrån att pilla med:
  – Adderat en färgsnurra så man kan välja bakgrundsfärg utan att kunna hexkoder
  – Adderat språkstöd
  – La till en uninstall.php som raderar options från databasen när man avinstallerar pluginet

  Min version går att ladda ner på http://fredrikmalmgren.se/2011/03/plugin-till-wordpress-for-svenska-entreprenorer/

 29. @fredrik i sidebar behöver inte vara helt fel beroende på utformning av sidan. sen handlar det ju om att skriva “rätt” rubrik på widgeten isåfall 🙂

 30. Rudolf says:

  Oj, vad oväntat Fredrik. Skall ladda ned det ikväll och testa det!

 31. Rudolf says:

  Fredrik

  Jag gillar handling framför ord. Hatten av för dig!

  Är du intresserad av att bygga den slutgiltiga versionen? Det är probono men jag kan lova länkkärlek som ingen annan kan!

 32. Jag trillar in på efterhand och har inte så mycket mer att tillägga efter att ha läst kommentarerna. Däremot så inbillar jag mig att den inte fungerade särskilt bra i kombination med WPtouch på iPhone eftersom allting staplades på höjden. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg var det var jag såg det.

 33. Rudolf says:

  Tack Stefan!

  Jag skall se till att det testas när jag bygger nästa version!

 34. Jag kan se att du har fått många bra förslag och synpunkter och jag håller med om det mesta. Några generella saker (som inte tagits upp) som jag tänker på är följande:

  1. Se till att distribuera pluginet på wordpress.org för maximal spridning.
  – Lägg upp screen shots, bra beskrivning, faq etc.
  – Försök få alla som använder pluginet att betygsätta det och klicka i att det fungerar.

  2. Tänk noga över hur många inställningar och knappar som man kan/behöver skruva på. Bra om grundinställningarna är enkla och de mer avancerad ligger i en annan tab eller liknande så att det inte upplevs “jobbigt”.

  3. Jag skulle nog lägga menyalternativet under “Inställningar” istället för under “Inlägg” i menyn. Jag antar att inställningarna gäller för pluginet och ska se lika ut i alla inlägg. Kanske bra om man kan ha det på sidor också och då är det bra om det ligger utanför “Inlägg” i menyn

  3. Lite teknik:

  – Capabilities vs User levels: Jag skulle använda en sk. “capability” istället för User Level 9 som avgör vem som kan se menyknappen och hantera inställningarna i detta plugin. User Levels är deprikerade och manage_options eller liknande skulle jag överväga att använda. Detta kan vara viktigt om det används i en installation med många bloggar (multi-installation)

  Här står det mer om Roles, Capabilities och User Levels: http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities

  – Det finns ingen licensinformation vilket kan vara bra att ha med början av koden. D.v.s. lägga till License: GPL 2.0, @see http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html eller liknande beroende på vilken licens du vill ha på pluginet.

  – På samma ställe som licensen skulle jag lägga till: Plugin URI: http://disruptive.nu/ så att denna länk syns i wp-admin under listningen av alla plugins. Det är alltid bra med länkar, eller hur 🙂

  – Se till så att alla resurser (css:er och annat) inkluderas via https om siten skulle använda det. Det finns en funktion som heter is_ssl() som man kan använda till detta. Kanske mest använt på insidan i wp-admin om du ska designa insidan men kan vara bra att ha med i åtanke.

  Bra jobbat!

  Mvh // Niklas

 35. Hej R

  Jag tror du ska jobba med pluginet på redaktörssidan. Även om pluginet är enkelt och har få inställningar så har bloggare alltid stora problem att förstå rubriker. Vi tekniker bygger ofta system så eftersom det är enkelt sätt att få in datat i WordPress, men vad betyder egentligen “Share box title” om man inte har full koll på Facebook, eller vad “#c5d32a”? Ser mer ut som ett systemfel än en färg.

  Bättre att ge nägra få alternativ illustrerade med bilder.
  “Neutralt utseende”, “Rött utseende”

  Sen förstår jag att du vill ha in länkar från alla sajter, men jag tycker personligen att det är god kotym att fråga om man vill “stödja gratis, med en länk”. Då får du säkert också mer viral spridning på ditt plugin och mer kredd i wordpress.org

 36. Rudolf says:

  Niklas och Patrik

  Jättetack! Jag lärde mig mycket av er feedback!

 37. Rudolf says:

  Tack Alla för ert Engagemang.

  Denna bloggposten överträffade mina vildaste förväntning. För mig har det varit en riktigt snabbkurs i WordPresspluggins. Jag tror jag lärt mig mer idag än vad jag skulle göra själv om jag höll på i en månad!

  Jag tror också att med all denna feedbacken kan jag skapa ett rikigt bra pluggin!

 38. Anne-Lie says:

  Mycket enkel att installera och mycket enkel att förstå sig på!

  Då kommer några synpunkter på design,
  – Boxen är för hög. Föreslår funktion för att själv välja höjd och bredd.
  – Typsnitt och färg för rubrik, förslår att det finns några olika att välja på. Fördrar typsnitt utan serifer, sk sans serif eller grotesker, exv. Arial.
  – Färgval för boxen. Föreslår att man också kan skriva in valfri färgkod.
  – Typsnitt, samt färg för siffrorna för Pusha, Dela, Tweet och Gilla är olika.
  – Behållarna Share, Tweet, Gilla kan man ha placera dem på samma baslinje?
  – Pusha rutan. Förstorar jag fönstret så visas scrollfälten.

 39. Hej Christian!
  Jag ger mig in i diskussionen efter att ha småtestat pluginet. Först och främst vill jag säga – bra jobbat!

  Jag har ett par tekniska saker jag tänkte på:
  – Precis som Niklas Olsson skulle jag välja ‘manage_options’ istället för den user level (9) som du nu satt i funktionen plrunique_nav().

  – Använd gärna WP_DEBUG true i wp-config.php när du utvecklar pluginet. Där får man nu ett par “Undefined variable”. Felmeddelandet för variabeln $postcontent försvinner om du deklarerar den som tom först ($postcontent = “”;). Variabeln $single är jag däremot lite osäker på.

  – Angående options-sidan så skulle du kunna använda dig av WordPress inbyggda Settings API. Två bra bloggposter om det hittar du här http://bit.ly/fty0GB och här http://bit.ly/hMgLtb.

  – Du använder inline css för diven make_center. Den kanske du skulle kunna lägga i another-share.css istället? Då blir det enklare för användare att styla om det som det vill. En sak till: använd gärna wp_enqueue_style för att inkludera en css-fil.

  Ja, det blev ju några punkter (bara en massa tråkiga teknikgrejer:)). Men, som sagt – bra jobbat! Lycka till med den fortsatta utvecklingen!

 40. Härligt att se vilket engagemang det har varit!

  Jag var otydlig tidigare när jag skrev “sätta i widgets”. Jag menar att kunna använda pluginen i widgets som också Jonas och Magnus föreslår. Finns den möjligheten kan man vara kreativ i sin design, men ändå ha möjlighet att använda pluginen på flera olika sätt. Sedan håller jag med Fredrik Näs i det sista han skriver om att kunna placera före eller efter content, och att kunna välja sidtyper där pluginen ska visas.

  Fredrik Malmgrens initiativ gillar jag och jag ska testa hans version så fort jag kan. Niklas Olssons synpunkter är också bra och väl värda att beakta!

  På det stora hela tycker jag du fått väldigt många och bra synpunkter, på en enda dag!

 41. Rudolf says:

  Niklas

  Du har rätt, det är teknikst. Men jag skall lära mig! Tack!

 42. Rudolf says:

  Stefan

  Jag fick mer feedback än vad jag någons kunde tänka mig när jag skrev denna posten.

  Jag har nu mkt att gå igenom. Det handlar inte bara om att bygga den utan för mig att förstå detta lilla universim kring teknik och användande!

 43. Fredrik Näs says:

  @Christian, kan du lösa det utan iframes? Körde ett on-site SEO test och fick en chock när jag såg att jag fick grova avdrag för iframes, hittade det i ditt plugin.

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 44. Fredrik

  Skulle tro det. DOck är det inget som påverkar din seo idag. Det är testet som inte är så smart 😉

 45. Fredrik Näs says:

  Nej precis, jag är klar över att det inte påverkar min ranking eftersom jag inte har något content i iframen som är viktigt för sidan, men ändå är allergisk mot iframes 🙂 Och så ser det så tråkigt ut i seo-testen 😉

  Riktigt spännande med detta projekt dock, tror det här kan bli något riktigt bra när det har gått igenom ett par versioner till, du har ju fått en enorm mängd med feedback, och många bra tankar.

  MVH
  Fredrik

 46. Christian says:

  Vi skall Fixa till det 😉

  Ja, feedbacken har varit massiv. Kan passa på att uppdatera er läsare

  1. Fredrik kommer hjälpa mig att bygga det färdigt.
  2. Det kommer byggas i flera versioner med målet att bli riktigt bra.
  3. Feedbacken har varit otrolig. Jag väntar också på lite feedback kring desgin och call to action.

 47. Johnny says:

  Såg bra ut på din sajt, men knapparna lade sig inte bredvid varandra i min blogg och då blev det tyvärr inte lika snyggt:)

Trackbacks

 1. […] vill Christian ha lite feedback så gå in på hans sajt och kom med lite synpunkter på vad som kan bli […]

 2. […] Disruptive tipsar om WordPress pluggin […]

 3. […] bollen i rullning på egen hand är det bra att lägga upp s.k. dela-knappar i t.ex. blogginlägg. Christian Rudolf på Disruptive har byggt ett WordPress-plugin som gör det enkelt att lägga till […]

 4. […] att använda temat. Det går även att göra ett plugin istället för ett tema, så som Disruptive gjort. Något tema eller plugin har jag själv inte skapat än, men det ligger […]

 5. […] började med att installera ett plugin från Christian på Disruptive som finns i slutet av mina artiklar. Hjälper dig att sprida min artiklar i sociala […]

 6. […] lite mer än ett år sedan började jag bygga en wordpresspluggin och nu vill jag berätta för världen att den är “klar” i alla fall tillräckligt […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+