Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Internet-Inte som andra revolutioner…

De flesta historiska revolutioner är startade av några få även om man nästan alltid hänvisar till dem som “Folkets” revolutioner. Ryska revolutionen utspelade sig främst i Leningrad och Moskva. Folket ute i det vidsträckta ryska riket var fullt upptaget med att försörja sig eller överleva ww1. Jag tror också att om man frågade den genomsnittliga ryska bonden 1917 om iden att staten skulle äga allt utom kläderna på kroppen och att religion var en drog som man skulle avgiftas ifrån, hade bonden  nog tyckt att det var en “sådär” ide. Det är segraren som skriver historien och man hänvisar till Folket för att förbättra legitimitet på sina oftast mindre snygga handlingar.

Internet som revolution(världsomvälvande händelse) är annorlunda. För internet är drivet av alla, för alla. Alla kan välja att vara med. Idag finns verktygen för att påverka, bygga och förändra internet och dessa verktyg är  tillgängliga för alla och likaså kunskapen att hantera verktygen. Idag behöver du inte ens en dator då din telefon kan vara ett fullgott substitut. Detta är en stor anledning till att jag verkligen älskar  internet och den världsomvälvande upplevelse jag får uppleva, i min tid på jorden.

I höstas höll jag en föreläsning om Google och verktyg för att förstå sökaren på Suniweb. Föreläsningen är +30 min men jag valde att klippa ut introt, då jag pratar precis som detta, varför Internet är annorlunda än de flesta andra revolutioner och en världsomvälvande händelser i mänsklighetens historia . Jag tycker den är värd 2,20 minuter av ert liv då det är en bra historia.

(Eftersom jag pratar om Google använder jag ordet  “Google”, men ni kan byta ut det mot “Internet”)


För er som har 35 minuter och vill lyssna på hela föreläsningen så finner ni den här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Trevligt föreläsning. En hel del grundläggande saker men ändå intressant.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+