Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörskap-En Galenskap som borde får Sprida sig

Ingen av er läsare kan ha missat att jag är lite engagerad i ämnet Entreprenörskap. Vanligen diskuterar jag inte entreprenörskap ur ett humoristiskt perspektiv och ingen annan heller. Den offentliga diskussionen handlar oftast om politik när man pratar entreprenörskap, jag skriver långa tunga poster i vanliga fall och mediabolagen i entreprenörsegmentet diskuterar tips om hur man sparar pengar på skatten. Så Peter och jag fick en spontan snilleblixt och genomförde i förra veckan en lite mer humoristisk kampanj på Facebook i ämnet Entreprenörskap. Vi tog fram en bild, se nedan, som vi trodde hade någon typ av viral potential. En sökmotormarknadsförare skulle kalla det egobait. Ni kan själva räkna ut hur bilden ser ut på någons Facebook Wall.

Så hur gick det då?

Jo, några gillade den! Tack Anton

Även tjejer uppskattade min och Peters något grabbiga humor. Tack Sanna

Om du vill dela denna på din Facebook Wall?

1. Klicka på denna länken

2. Klicka “Dela”

Så dyker den upp i er Facebookwall och era vänner kommer diskutera den!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Seotjejen says:

    Fantastiskt bra ide, gillar verkligen slutresultatet. Klockrent och riktigt kul samtidigt!

Trackbacks

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+