Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

“Alla Problem går att Lösa”-Tore Friskopp berättar om Entreprenörskap

Du har säkert sett dem, de där historierna om Entreprenörskap som trycks på glättigt papper som visar de som lyckas, där rubriken är någon klyscha som är så återanvänd att fibrerna i den inte längre håller ihop. Framgången är tydlig men möjlig om du bara arbetar hårt. Drömmen om att lyckas och få pengarna och respekten. Men det är en drömbild, väldigt få företagare i Sverige lever så. Min lärare i Entreprenörskap sa att entreprenörskap i Sverige är friheten att arbeta sig själv till döds. Han hade mött och intervjuat många entreprenör i småland. Att arbeta hårt är en grundförutsättning men för att undvika eventuella dödsfall, bör du undvika misstagen. Det är om misstagen och lärdomarna som Tore Friskopp berättar om i intervjun nedan. Se videon som en teaser på hans bok om sitt entreprenörskap, “Sagor från Verkligheten“. Historierna i Tores bok är ganska vardagliga, ändå hittar du dem knappast i någon annan bok du läst. För mig är igenkänningsfaktorn hög för dig är det berättelser du behöver höra. Du kommer spara dina benmuskler och din plånbok nyttjas inte så hårt. Jag tycker du skall köpa Tores bok. Det är en ganska liten investering i pengar och tid. Tvekar du fortfarande så lyssna på Tore nedan när han hemma i min köksoffa delar några av sina upplevelser.

Lägg till Videon i din Blogg

 

Fler åsikter om Tores Bok, Sagor från Verkligheten

“Boken är en perfekt handledning för dig som aldrig drivit företag tidigare och som inte vill göra alla nybörjarmisstagen. För alla som startar eget utan erfarenhet gör alla de misstag som boken beskriver. De går oftast inte att undvika, det är så man lär sig och överlever. Så även för den som är en lite mer erfaren företagare är det här också en bra bok. Man läser det med ett igenkännande leende på läpparna och tänker att, ”precis så är det”. Ett ganska skönt sätt att få bekräftelse på att man kan något är att läsa om andras misstag” Peter Höjman

Köp den här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Tack! Inspirerade mig att köpa boken. Ska bli spännande att läsa.

Trackbacks

  1. […] I mellandagarna var jag på besök hemma hos Christian Rudolf, vi spelade in en liten film där jag berättar om min bok. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+