Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Fem Disruptiva Lärdomar från Fiverr för Internet Entreprenörer

Jag älskar Fiverr! För er som ännu inte känner till denna tjänsten så är det en marknadsplats, för små tjänster, där allt kostar fem dollar. Som Blocket men mycket roligare.

Fortfarande inte förstått? Kolla denna video, den kostade fem dollar att göra och jag garvar läppen av mig varje gång. På Fiverr älskar tom hamstrarna entreprenörskap! Hur kan man inte älska en sådan plats?

Fiverr är affärer också och vad kan du som Entreprenör lära dig av Fiverr?

Allt går att sälja på Internet! Om någon sa till mig att man kan tjäna pengar på hamstrar som äter vitkål, i form av bokstäver, för 10 år sedan. Hade jag återigen garvat läppen av mig men Fiverr gör det. På internet finns det en marknad för nästan vilken galenskap som helst men du måste paketera det på rätt sätt. I Fiverrs fall måste man paketera det tillsammans med andra små tjänster, för att det skall funka kommersiellt och för att man skall få ned säljkostnaden.

Internet gör din lokala marknadsplats global! I Stockholm är det bara jag som skulle vara intresserad av att köpa en video med en hamster som äter bokstäver av vitkål. Alltså är det innan internet en genuint dålig ide att skapa en sådan produkt. Skapade du en sådan video innan Internet  skulle du svälta ihjäl medans du arbetade ihjäl dig med att sälja  din hamstervideo. På Internet kan vi hamsterfans, mötas och vår efterfrågan aggregeras, kostnadseffektivt.

På internet skalar saker och ting som aldrig förr! Skala gör att marginalprissättningen blir helt annorlunda. Du kan sälja en udda hamstervideo för ca fem dollar, för att, för dig  som producent,  kostar dig bara en dollar att nå kunden(Fiverrs kostnad)  Fiverr kan nöja sig med en dollar av varje transaktion och ändå skapa lönsamhet, för de aggregerar all efterfrågan på hamstervideos men också en massa andra små tjänster.

På internet hjälper dina kunder till att skapa din produkt! Fivers kunder, de som säljer små tjänster skapar ju Fiverrs produkt till 50%. Utan dessa användare hjälper det inte att Fiverr har en plattform, varumärke och betaltjänster. De är en absolut nödvändighet, för att de skall nå framgång. Tror du personerna bakom Fiverr verkligen skulle komma på att låta en hamster som äter vitkål i form av bokstäver och tjäna pengar på det?

På internet kan det vara lika smidigt att betala som med pengar i fickan! Jag gillar betalningar i den analoga världen. Man har en femhunka i fickan och när man vill ha något, räcker man över den och får det man vill ha. Enkelt för mig. På internet kan betalningar vara jobbigare än att få en tonåring att sluta använda sin mobiltelefon. Men det behöver inte vara det. Fiverr använder Paypal och de skiter i att ta den mesta av din personliga data. Bara mail, användarnamn och betalning. Det är för mig som användare marginellt jobbigare än att använda femhunkan i fickan. För de som prompt vill ange mer data eller använda något annat sätt att ta betalt, de får snällt bege sig vidare.

Allt detta kan du också göra, varje dag, på internet!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. janne says:

    Nu verkar det ju snarare som om hamstern får sura uppstötningar av entreprenörskap, men jag håller med dig. Fiverr är en av de bästa kanaler bisarra människor kan ha. Mest förundras jag över hur det är möjligt att ens komma på att göra vissa saker som en del människor lovar att göra för en fiverr. Själv hade jag en kille i Paris att ta ett foto av Eiffeltornet samtidigt som han höll upp en skylt för kameran där det stod att jag just hade varit där. Att få det uppdraget utfört för något år sedan skulle ha kostat multi. Ja, jag skulle inte ens ha kommit på idén att göra det. Så enligt mig är det bästa med Fiverr att det utmanar oss och våra tankar kring vad som är möjligt. Det om något är en väldigt viktigt sak med entreprenörskap.

  2. rudolf says:

    @Janne

    “Fiverr att det utmanar oss och våra tankar kring vad som är möjligt. ”

    +1 på den!

  3. klasse says:

    Ja fiverr kan vara riktigt bra i vissa lägen.
    Finns en svensk variant http://www.50lappen.se . Mindre utbud men på godväg.

  4. klasse : Problemet med 50lappen är att de bara tar betalt via Payson.. 😐

  5. Hanna från Guldkit says:

    Fiverr är hur bra som helst ju! Jag har använt mig av tjänster från fiverr flera gånger. Såg också 50lappen för första gången idag, men det som jag tycker är så bra med fiverr är att allting kostar likadant, fem dollar. Visst, det finns några som kräver att man beställer två eller tre gigs, men för det mesta är det fem dollar. På femtilappen var det många som sålde tjänster för två, trehundra spänn. Inte för att det nödvändigtvis inte är värt pengarna, men heter det nu 50lappen eller fiverr borde det bara finnas tjänster som kostar den summan.

  6. Jimmy says:

    Hejsa

    Håber det er i orden at jeg skriver på dansk, men har lige et enkelt spørgsmål. Findes der en anden Svensk hjemmeside som 50lappen, der bruger paypal.
    Da min Svenske hjemmeside godt kunne bruge lidt mere Svensk opmærksomhed. ;o)

  7. rudolf says:

    Jimmy

    Det finns ju en hel del svenskar på Fiverr som du kan använda!

  8. Jimmy says:

    Problemet er dog at det kun er oversættelser de tilbyder via Fiverr, men jeg må prøve at oprette et gig og så se om der er ikke skulle være et par stykker som vil kunne hjælpe.
    Ellers må jeg bruge den Svenske side. 🙂

  9. rudolf says:

    ahh, har för mig jag sett annat men men, kan ha fel. Jag använder fiverr mest till bilder, andra saker brukar jag köra på freelancer, tex texter, utveckling kör jag på vworker

  10. klasse says:

    50lappen.se har fungerat bra för mig.
    Men jag läste om det i tidningen och då sa dem att det hette 50lappen för att det började på 50kr sen var det jämna 50tal upp till 1000kr

Trackbacks

  1. […] Fem Disruptiva Lärdomar från Fiverr för Internet Entreprenörer  [disruptive.nu] 0 poäng | Postat mars 26 av petter […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+