Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörer får Ligga mer än Tjänstemän!

Pris, belöningar, ersättningar och bekräftelse är kraftfulla verktyg för att påverka människor till ett visst beteende. Om det finns en tydlig uppsida för ett visst val, för en viss individ, då ökar sannolikheten att den individen gör det valet dramatiskt. Det offentliga samtalet kring Entreprenörskap i Sverige är helt politiserat och ganska ointressant för de flesta vanliga människor. Det är 3.12 regler, statistik som visar att “Företagandet” går ned eller att små företag inte har någon jämställdhetsplan och det är ett problem. Det mest intressanta man lyckas med är att skapa och diskutera är ett ambassadörsprogram för kvinligt Entreprenörskap.

Om man har syftet att få människor att bli företagare eller entreprenörer är detta nog dömt att misslyckas. Tänk er sinnesbilden av en 18 årig, man eller kvinna, som skall fatta några livsval. Vad skall jag pyssla med i mitt liv? Skall jag starta företag eller skall jag bli tjänsteman på Volvo? Säljer man konceptet “Entreprenörskap” genom att diskutera 3.12 regler? Peter och jag har diskuterat precis detta. Hur får man unga att fatta dramatiskt annorlunda livsval än genomsnittet? Peters och mitt svar på denna frågan är att visa en data som de flesta entreprenörer vet om men som i princip aldrig når det offentliga samtalet.

Vi har låtit en telefonundersökningsföretag(som prompt ville vara anonyma) göra telefonintervjuer med 1000 svenska företagare och 1000 tjänstemän inom svensk industri och förvaltning kring hur mkt sex de brukar få. Vi kan för första gången visa att det vi redan visste. Det är inte längre bara en åsikt i entreprenörskretsar utan en vetenskaplig sanning.

“En genomsnittlig Svensk Entreprenör får ligga 33% mer än en tjänsteman sett över livet” /CR

Om bara fler 18 åriga svenskar visste detta skulle det inte vara så trångt på Handels eller på läkarlinjerna. Man skulle fatta valet att ge sig ut där och börja sälja istället. Man skulle bli Entreprenör. Så kraftfullt är ligga argumentet. Så Peter och jag tog fram nedanstående bild som ni enkelt kan sprida och berättaden verkliga nyttan bakom välja entreprenörskap framför tjänsteman som yrke, för unga svenskar!

 

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Jonas says:

  Haha! 🙂

 2. Carl-Gustav Öberg says:

  Underbart! 😉

 3. Ted says:

  Årets Aprilskämt 😀

 4. rudolf says:

  @ted Tack 😉

 5. Pär says:

  Jag skall bli tjänsteman, livet som entreprenör är för hårt med all sex.

 6. Usman says:

  Haha, smart aprilskämt!

 7. sebastian says:

  Hehe underbart är ordet!!!
  La upp den på Qlose.se 🙂

  Entrepernör FTW !!

 8. Grafiken talar sitt tydliga språk. Gillar “avatarerna” för tjänsteman resp. entreprenör. Den senare är helt klart mer ledigt klädd.

Trackbacks

 1. […] Christian Rudolf på disruptive.nu har slängt upp en riktigt rolig info graphics om hur mycket mer entreprenörer får ligga än tjänstemän. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+