Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Så enkelt säljer du din startup för 250 miljoner!

Gårdagens stora nyhet i startupsverige var att Onlinepizza.se såldes till tyska Delivery Hero för 250 miljoner kronor. Det är givetvis glädjande att sju års slit har gett de tre före detta Linköpingsstudenterna ett nätt litet överskott. Som första sajt i världen kan vi på Disruptive avslöja hur det hela gick till! Se nedanstående skärmbild.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. janne says:

  Löjligt enkel idé som vem som helst kunde ha kommit på. Ja, så tycker väl de flesta, mig inklusive. Poängen är emellertid att det var de här tre som kom på det OCH genomförde det. På något vis blir ofta entreprenörskaps-diskussionen för mycket fokuserad på det kreativa, det nyskapande, födandet av idén. Visst är det också viktigt men det spelar ingen roll ifall idéerna inte genomförs. Det som jag också tycker om i det här enkla fallet är att de har förstått att en enkel beställningsprocess i en vardaglig situation är något som ytterligare kan förbättras. Den kan göras enklare och dessutom är det lätt att anamma den nya lösningen. Användarbarriären blir därmed den lägsta möljiga och då blir konceptet intressant för möjliga kunder. Önskar bara att flera tjänsteutvecklare skulle förstå det här. Då skulle det inom några år till finnas massor av andra företag som kunde säljas för 250 miljoner.

 2. Jonas says:

  Ni har för mycket fritid 😉

 3. christian says:

  skulle säga den stora dealen igår vart 😉

  EQT Partners has agreed to acquire Sweden-based pest control company Anticimex from Ratos AB, for approximately $437 million. http://www.eqt.se

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+