Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Gör en insats för Svenska Startups


En god vän till mig, Erik Starck,har tillsammans med Petter Pallander, startat en användardriven nyhetssida som handlar om startups, hackerkultur, entreprenörskap, som heter Hackernytt.se. De är såklart djupt inspirerade av Paul Grahams Hackernews som är världens största delningsida i ämnet. Skillnaden är att Hackernytt i större utsträckning behandlar startup och hackerkulturen från ett svenskt perspektiv.

Svensk startupkultur är i sin linda. Oavsett vilken anledning man har för att delta i denna kultur tycker jag den är värd att stödja. Svenskt internet och svenskt personligt entreprenörskap behöver fler initiativ som inte är statligt subventionerade utan precis som entreprenörskap, bygger på engagemang. Svenska startups behöver visserligen kapital men de största bristvarorna är engagemang, kunskaper och tid. Här kan du göra en insats:

1. Är du bloggare? Gör som jag, skriv en artikel om Hackernytt och tipsa dina läsare

2. Är du intresserad av hackerkultur, delta i hackernytt. Posta, rösta och dela eller bidra med innehåll som du tycker är viktigt

3. Gör som vi gör här på disruptive. Dela tankar, erfarenheter och upplevelser. Aldrig någonsin har dina ord, varit så viktiga som idag. Internet gör att allas röster, lättare hörs, till fler.

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Erik Starck says:

    Stort tack för varma ord och länk!
    Ja, det räcker med att bara ge poäng till de länkar man gillar så bidrar man till sajten. Det krävs alltså inte jättemycket men självklart vill vi få in fler bra länkar också.

Trackbacks

  1. […] Vi älskar er också, Disruptive.nu! [disruptive.nu] 0 poäng | Postat april 16 av Erik Starck […]

  2. […] som bloggat om HN: Disruptive. Gillar du detta inlägg? Sharing is caring: Petter Palander och Erik Starck har […]

  3. HackerNytt: Svensk nyhetssajt för tekniknördar…

    Jag är ett stort fan av engelskspråkiga HackerNews, så jag blev glatt överraskad när jag läste om att det kommit en svensk variant i form av HackerNytt. På HackerNytt postas länkar till nyheter, sajter, artiklar och annat kul inom området. Bakom tjänst…

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+