Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörscitat för framgång

“Vill du flyga med Örnar kan du inte umgås med Kalkoner”

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Kim says:

  Så sant! Vill man bli framgångsrik är det bra att omge sig av framgångsrika personer

 2. Bosse says:

  Låter vettigt men det finns ett litet problem, den som idag verkar vara en kalkon kan vara den största örnen av dem alla imorgon.

  “Var snäll mot de människor du möter på vägen upp, du kanske möter samma människor på vägen ner!”

 3. rudolf says:

  @Bosse

  tror inte du skall tolka det som en värdering av högt eller lågt, utan att du blir som dem du umgås med. Vill du bli företagare, umgås med företagare osv

 4. Bosse says:

  @rudolf
  Nej det var ingen kritik egentligen utan mer en reflektion över att man kan se det hela från olika synvinklar, men jag förstår den ursprungliga tanken i citatet.

  “Vill du bli företagare, umgås med företagare osv”
  Absolut, jag håller helt med dig. Man inspireras utan tvekan av de man umgås med.

 5. NO LINGO says:

  Jag gillar “If you pay peanuts you get monkeys” för det påminner mig om att anställa rätt folk istället för billigt folk.

 6. Per says:

  What! Får jag inge cred för detta? 🙂

  Skoja bara. Jag tänker dock ofta på detta då det finns många “ankare som har trasslat in sig för hårt på botten” och dessa bör man undvika om man vill lyckas.

 7. rudolf says:

  Jag tror jag fick den från Grenfeldt men är osäker, oavsett, den är knappast ny.

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+