Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Vad är Entreprenörskap?

Kärt barn har många definitioner är något man kan säga om begreppet “Entreprenörskap”. Tyvärr är det så att de som pratar om Entreprenörskap, sällan har sett det. Entreprenörskap är nämligen ett verb, en handling. Medans du pratar om det, är entreprenörerna ute och säljer eller letar efter något, som kan förändra saker och ting. Därför blir ofta definitioner av begreppet, något märkliga, då handlingar kan vara svåra att definiera, speciellt av de som aldrig gör dem. Det kommer dock inte hindra mig från att göra ett försök. Antal verb idag i mitt liv är något färre, då jag bestämt mig för att dega på min uteplats, dricka kaffe och folköl tillsammans med min pappa som snart kommer hit.

En definition av Entreprenörskap nästan alla kan gilla

“Entrepreneurship is the pursuit of opportunity without regard to resources currently controlled.”

Källa:

För mig funkar denna definition mycket bra då den beskriver entreprenörskap som en process, ganska nära ett verb. Den har också en stark positiv ton som jag gillar. Den definionen har möjlighetsmoln i sig.

 

Min definition av Entreprenörskap

” En entreprenör är någon som har modet att göra det man älskar”

Källa

För mig är entreprenörskap en mer personlig grej. Min personliga definition av entreprenörskap har inget med att lösa samhällsproblem eller göra världen bättre. Även om det ofta är en positiv bieffekt av ovanstående definition. Denna definition funkar för mig personligen för att:

  1. Den är egoistisk och personlig. Den handlar bara om mig, eller om dig. Den lägger också allt ansvar på mig, eller på dig.
  2. Att komma på vad man älskar är svårt.
  3. Att skaffa sig ett liv, resurser  och ett sätt att göra det man älskar är svårt.
  4. Den fokuserar också bort från pengar och resurser. Meningen med ett liv och ett samhälle är lycka, inte pengar eller resurser.
  5. Den fokuserar på våra känslor och känslor är vår starkaste muskel.

På äldre dagar har jag faktiskt ändrat den lite. Människor är sociala varelser och jag upplever det blir viktigare och viktigare med den sociala biten efterhand som man åldras.

” En entreprenör är någon som har modet att göra det man älskar med dem man Älskar”

Ni har säkert andra definitioner. Berätta gärna dem för mig i kommentarerna!

 

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+