Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Tre sätt som Googles Disavow tool försämrar Internets länkgraf

Igår på Pubcon lanserade Google ett verktyg där du som heter disavow-verktyget som domänägare, kan berätta för Google vilka länkar i din i din länkprofil som du finner olämpliga för Google att använda, för att bedöma din sida. Här berättar Google om verktyget. Anledningen till att man skapat detta verktyget är att den uppdateringen av deras länkalgoritm som de gjorde under senvåren, som kallas Pingvinen, gjorde webbsidor, mycket känsligare för negativ SEO. Negativ SEO är aktiviteter där man försöker skjuta ned sajter från SERP:arna genom länkmanipulation (För er som tvivlar på detta fenomen så betänk att Google lanserat detta verktyg för att hantera detta problemet) Sätten nedan är av hypotetisk karaktär och snabbt påkomna under sena timmen.  Under de kommande två månaderna kommer det utkristaliseras vilka som funkar.

  1. Skapa ett gäng domäner som är lika din konkurrensts guldlänkar, spamma skiten ur dem.  Använd dina mörkaste metoder. Länka till din konkurrent från domänerna. med aggressiva kommersiella ankartexter. Vänta ett tag till konkurrentens SEO:are troligen disavowat(heter verbet så?), dina spamiga länkar, därefter 301:ar du dem till någon av din konkurrents guldlänkar. Se guldlänkarna brinna i Googles spamhelvete.
  2. Leta upp några av din konkurrents länkar. Spamma de domänerna med det mörkaste som finns. Hoppas konkurrenten disavowar dessa länkar då de börjar se dystra ut.
  3. Spamma din konkurrent med mörka saker. Vänta en månad eller två, Troligen disavowar din konkurrent dessa. Ge dig på dem igen. Troligen disavowas dessa. På dem igen. Troligen är det inte en kvalitetssignal för google att du som domänägare kontinuerligt disavowar länkar. Kan även användas mot de sajter som länkar till din konkurrent.
Vilka av dessa metoder eller andra som funkar är ointressant idag. Google försökte lösa sitt spamproblem genom Pingvinuppdateringen av sin algoritm. Problemet är att Pingvinen trasar sönder internets länkgraf när man adderar en negativ faktor till länkar..Nu försöker man fixa de problem som uppstod men det enda man gör, är att skapa ännu mer problem. Som att lösa problemet hjärncancer med Treo. Tar kanske bort smärtan men patienten kommer dö ändå. I detta fallet är patienten länkgrafen som just blev sjukare….

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Alexander says:

    Eller skicka så många spamlänkar att de inte får plats i dokumentet som har begränsning på 2 MB 😀

  2. Jonathan says:

    En till; hitta blogginläg som länkar till konkurrenten, kommentera med länkar till dina domäner. Sen gå in och disavowwa alla dessa..:)

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+