Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Om du tycker världen dömer dig hårt…

Snubben nedan har en magisk konsert-upplevelse! Alla andra har beslutat att han är speciell. Att  Han är den utvalde! Kanske beror det på att gruppen har medkänsla och vill bjuda honom på en exceptionell upplevelse, för man vet att spelkorten han blev tilldelade, vid födseln, inte är lika bra som dina.  Vi kan  såklart bara spekulera om varför. Min tolkning är att han i denna miljön, i detta ögonblicket, har en fördel, hans handikapp. Han får uppleva en mycket större koncertupplevelse, just för att han har denna nackdel.

Men det är ju ingen nackdel

Men i just detta ögonblicket är hans fysiska svagheter ingen nackdel. Det är ju alla andra som har ett handikapp i denna bilden för de får ej samma upplevelse som han.  Denna insikten slår mig som en knytnäve. Mina referensramar dömer denna killen till att bli betraktad som handikappad av mig, fastän det är egentligen, jag själv, om jag vore där, som skulle ha ett handikapp.

Om världen dömer dig

Om du är handikappad och möter sådana som mig, med felaktiga filter och referensramar eller om du är entreprenör och döms för det. Lättaste sättet att nå framgång eller lycka eller vad man nu är ute efter,  är inte att försöka övertyga mig, påverka mig, eller käfta emot mig. Det är nog att bara byta sammanhang, till en miljö där du har en fördel, istället för nackdel där jag inte finns. Det är såklart lätt att säga och oändligt mycket svårare att genomföra. Kostnaden kan ju vara stora mängder ensamhet. Men egentligen, vad är ditt val? Jag må ha felaktiga filter men jag tror också att i mänsklighetens historia, har möjligheterna att förvandla din komparativa nackdel, till din komparativa fördel, aldrig varit större. Så varför inte bara lämna mig, bakom dig…

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Härlig bild och intressanta tankar. Vad som blir ett handikapp i realiteten beror ju också på omgivningsfaktorerna. Ett synfel hade inte varit så bra för 5000år sedan men är inget hinder idag.

Trackbacks

  1. […] ting gjort. Helt plötsligt blir ditt förflutna, dåliga betyg, fel efternamn, fel hudfärg eller ditt handikapp, en mycket mindre faktor. Din handlingskraft, din attityd och att du är redo att satsa din egna […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+