Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Lördagsvideo om varför skala länkar är så viktigt

En av de viktigaste aspekterna inom SEO är när du kommit förbi grunderna är att jobba med skala. Att skala koncept är också bland det allra svåraste man kan göra, oavsett inom vilken bransch man jobbar inom.  Därför vill jag tipsa om denna videon, gjord av Garreth French, som handlar om att skala länkkonceptet “Gästbloggande”. Så, luta dig tillbaka i soffan och lyssna på hur man gör för att leverera 1000 bloggposter i månaden till sina kunder.

Citation Labs Interview 1: James Agate from Garrett French on Vimeo.

 Varför är skala länkar så viktigt?

Människor är dyra. Skaffa sig länkbyggarkompetens(som nästan ingen har) och sedan manuellt sitta och bygga länkar på olika sätt. Ja, i en värld där människor kostar 500-1000 sek i timmen är detta såklart omöjligt. När du, eller företaget som du jobbar åt, skalar, kostar det en del pengar, men marginalkostnaden av det du gör, kommer vid någon punkt, falla som en sten. Kostnaden för varje ytterligare länk blir då ganska låg.

Varför är då länkar så viktigt?

Sökmotorer är krig, det kan bara finnas en vinnare och den vinnaren koras av Google. Googles algoritm är en länkalgoritm och känslig för länkar. Har du lägst marginalkostnad avseende länkar har du byggt dig själv en komparativ fördel jämfört med dina konkurrenter och i en allt mer digital värld, blir denna komparativa fördelen bara större och större, över tiden.

Fler sätt att skala

Oftare räcker det inte med en komparativ fördel men kombinerar du denna fördelen med andra som företaget kanske redan har, som brand, konvertering eller bra produkt kommer detta dramatiskt öka sannolikheten att du, eller ditt företag är vinnaren i detta krig vi kallar Google. Inom SEO är denna komparativa fördelen länkar, inte att du skapar en sida som är lätt för Google att förstå. Så jobbar du med SEO, bör du varje dag, lägga några procent på din arbetstid, för att komma på hur du skalar länkar. Annars är det nämligen så, att du ej kan hjälpa ditt företag eller dina kunders företag att vinna. Någon annan kommer skala och ta de pengarna som finns på marknaden. Ett säkert sätt, att göra sig själv, irrelevant på sikt.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Jonas says:

    Väl värt sina 35 minuter kan jag säga.

Trackbacks

  1. […] Genom Disruptive hittade jag videon nedan som förklarar hur du kan skala länkar genom gästbloggande. Vill du läsa mer om att skala länkar kan du läsa artikeln (där videon också finns) Lördagsvideo om varför skala länkar är så viktigt. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+