Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Min djupaste respekt till Victor Kaugesaar

Inom SEO branschen finns det en del motsättningar som då och då dryftas publikt. Det är inte så olikt övriga mediabranschen men det som skiljer är att ofta är personerna inblandade sjukt duktiga på internet, vilket säkerställer att detta är så mycket mer intressant, än ett vanligt hederligt digitalt knytnävskalas. När SEO.are bråkar är det med stil. Det är nästan lika bra som när politiker ryker ihop. I förra veckan tog Victor Kaugesaar argumentationen till helt nya nivåer. Det visade sig att  Victor  skapat ett Hitler meme på ett bråk i SEO branschen och jag vill dela detta för att det är helt brilljant genomfört.

Anledningen till att jag tycker detta är så bra är att Viktor uppvisar en stor insikt om hur människor funkar(därmed internet).

  1. Humor, så även om det är bråk blir tom de som är avigt inställda till bråk, intresserade
  2. Slagträ i debatten för alla inblandade.(och därmed många länkar till Victor)
  3. Fortsatt prat. Människor orkar inte snacka om samma sak hela tiden. Nya vinklingar måste upp på bordet och först då kan pratat fortsätta. Jakten på det nya nya på internet pågår hela tiden.

Så hatten av för dig Viktor. Du har en stående inbjudan att komma och jobba för mig. Vill du hellre jobba för ngn annan kan jag leta fram fem riktigt smarta människor du kommer gilla jobba för, när du vill.

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Haha ja det är briljant gjort. Replikerna är genomtänkta och passar in – dessutom med humor 😀

  2. Riktigt underhållande video! SEO-humor på hög nivå med genomtänkta repliker. Tråkigt nog fick jag reda på videon i samma stund som Victor gick ut med att det var han som låg bakom den. Synd att gå miste om ovissheten och spekulerandet om vem avsändaren var.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+