Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Blir du orolig när allt verkar fungera?

Konferensrummet på Brath Vi har precis avslutat vårt första riktiga verksamhetsår och allt ser helt otroligt bra ut, konstigt nog gör det mig nervös. Här är nästa artikel i serien om Brath AB där jag försöker visa upp oss så transparent som möjligt. Just nu är vi en raket.

Jag försöker med jämna mellanrum ge en uppdatering här på Disruptive om utvecklingen i mitt eget projekt. En av anledningarna till det är att jag har mycket liten respekt för folk som berättar om hur man tjänar pengar på nätet och som inte själva gör det. Jag vill vara 100% tydlig med var vi står idag så att du kan sätta det i perspektiv, min och vår sits idag är att vi är ett väldigt ungt företag som växer fort och organiskt, inte på några vis snabbt som börsraketer från Silicon Valley men verkligen snabbt för ett tjänsteföretag i Norrland.

Vi blir 12 personer

Det första jag tänkte få berätta är riktigt roligt, vi blir 4 personer till på kontoret från och med den första oktober. Vi växer i första hand på produktionssidan där vi får förstärkning av en skicklig sökmotoroptimerare som valt att flytta till Örnsköldsvik och två juniorer som får lära sig allt de behöver på plats. Den fjärde förstärkningen blir ytterligare en Key Account Manager.

Jag fick tidigare i veckan berömmet att det är roligt med någon som vågar satsa. Sanningen är att jag inte ser det varken som att våga eller som att satsa. Vi har redan kunderna och behöver mer personal så det är egentligen inget risktagande alls.

Kontoret sväller

Det här innebär också att vi behöver mer utrymme och eftersom vi gjort ett bra grundarbete när vi valde lokaler så finns det utrymme för att växa. Vi annekterar helt enkelt 50 kvadratmeter till och fick i samband med det också lite uppfräschat, bland annat nya golv, av hyresvärden. Till slut har vi också fått ett konferensrum för våra egna utbildningar och de kunder som kommer på besök.

Växtskräck?

Så för att till slut återgå till rubriken, trots att jag vet att vi har ett väldigt hälsosamt företag, ekonomin ser lysande ut och vi växer med 5-10% per månad i intäkt så oroar jag mig. Jag är förstås medveten om att det här är typiskt mänskligt och säkert också väldigt svenskt, det känns helt enkelt för bra för att vara sant. Kan du känna igen dig?

Om du vill ha tätare uppdateringar, följ oss på Facebook.

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+