Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Riskkapitalbloggar

Syftet med denna sidan är att lyfta fram de riskkapitalister som valt att börja blogga. Det är ovanligt i Sverige och denna sidan skall både ses som en katalog över de som gör och en belöning/incitament för att de skall börja/fortsätta, i den mån det har betydelse ;-).

kthchalmerskapitalFörst ut att börja blogga, såvitt jag vet, var KTHChalmerskapital. Där Joakim har varit en drivande kraft bakom bloggandet. KTHChalmerskapital fokuserar en hel del på sina egna projekt men skriver då och då också om riskkapitalindustrin. De är fokuserade på tidigare projekt och driver idag två fonder med resurser på 254 MSEK. Elva investeringar är gjorda varav två avyttringar.Läs KTHChalmerskapitals blogg här.

creandumCreandum är ett svenskt riskkapitalbolag med internationellt fokus. De driver en blogg som heter VC-persectives där alla Creandums investmentmanagers bloggar. Jag tycker detta är hedervärt och det är en blogg av väldigt hög kvalite. Faktum är att är man i riskkapital/entreprenörsindustrin bör man vakta denna. Läs Creandums blogg här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] finns det även en sida om svenska riskapitalbloggar i Sverige här på Disruptive, precis som vår sida om svenska entreprenörsbloggar. Det är ännu […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+