Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bra affärsidéer blir sällan stulna

I kommentarerna till mitt förra inlägg om Riskkapitalistens dilemma tipsade John S om YCombinator grundaren Paul Grahams senaste essä om “Why there are no new Googles“. Jag tycker ni ska ta er tid att läsa den för han pratar om exakt samma problem som jag tog upp i mitt inlägg. Han har också ett citat från matematikern och datorpionjären Howard Aiken:

“Don’t worry about people stealing your ideas. If your ideas are any good, you’ll have to ram them down people’s throats.”

Det är ett härligt citat även om man kan ana doften av bitterhet i det. Många av er har säkert haft en bra idé som när ni berättat den för andra så har dom bara ryckt på axlarna eller tittat på er med tom blick. Ibland kan man känna sig som den ensammaste personen på jorden när ingen förstår det stora i ens idé. Det enda som återstår då är att genomföra den i lugn förvissning om att ingen annan kommer att stjäla den under tiden :-).

Vi på Disrutpive oroar oss inte över att en affärside kan bli stulen och vi ger bort våra tankar. Om du skulle gilla dem så skriv en kommentar!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. evelina says:

  fan vilken jobbig, seriös blogg. Ät en glass, njut av solen till en skön låt och en öl, och skriv sen ett nytt inlägg:)

 2. Henrik Ahlen says:

  Klart bra inlägg om en bra artikel, jag ska sprida den i finansiär-kretsar.
  Byter med ett annat passande citat:

  ”If at first the idea is not absurd,
  then there is no hope for it.”
  – Albert Einstein

 3. Judith Wolst says:

  Gillar er filosofi kring affärsidéer! Jag kommer definitivt att maila över tips på någon/några när tiden är mogen =)

Trackbacks

 1. […] Flera gånger har jag försökt sälja in konceptet, men det biter inte riktigt på folk. Men hur förklarar man poängen med Jaiku? Blogga i SMS-form är långt ifrån sanningen och man skulle knappast kunna förmedla konceptet med en elevator pitch. Jaiku (och Twitter också för den delen), är en idé som är så bra att ingen skulle få för sig att sno den. […]

Speak Your Mind

*

Google+