Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bloggare är amatörer!

Vissa känner sig säkert kränkta i ovanstående påstående att Bloggare är amatörer! Jag skulle även vilja påstå att Entreprenörer är amatörer!

Men mitt påstående är menat som en komplimang. I Christians tidigare bloggpost “Amatörernas lördag” kunde ni läsa att amatör kommer från franskans amateur som i sin tur kommer från latinets am?tor (älskare) och am?re (att älska).

Med detta blir då mitt påstående sant. Majoriteten av bloggare bloggar för att dom älskar det dom gör. Det är det som kanske är den största skillnaden mellan dem och “proffsen”, dvs journalister, som får betalt för att skriva något.

Detsamma gäller givetvis entreprenörer. Entreprenörer drivs inte av primärt av att tjäna pengar. Dom gör det dom gör för att dom älskar det dom gör. Det finns helt enkelt ingenting annat dom hellre skulle vilja göra än det dom faktiskt sysslar med.

Det är passionen och kärleken till det man gör som driver både bloggaren och entreprenören. Ur det perspektivet är vi alla därför amatörer. Och det kan vi vara stolta över.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. *haha* underbar slutkläm, stämmer precis!

Trackbacks

  1. […] Bra exempel på amagörer är Björn Falkevik och Robert Scoble. Disruptive-Poppe tycker att bloggare är amatörer. […]

  2. […] Bloggare är amatörer – Peter / Disruptive.nu […]

  3. […] Sandberg om bloggare och amatörer: Med detta blir då mitt påstående sant. Majoriteten av bloggare bloggar för att dom älskar det […]

Speak Your Mind

*

Google+