Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Bloggare är amatörer!

Vissa känner sig säkert kränkta i ovanstående påstående att Bloggare är amatörer! Jag skulle även vilja påstå att Entreprenörer är amatörer!

Men mitt påstående är menat som en komplimang. I Christians tidigare bloggpost “Amatörernas lördag” kunde ni läsa att amatör kommer från franskans amateur som i sin tur kommer från latinets am?tor (älskare) och am?re (att älska).

Med detta blir då mitt påstående sant. Majoriteten av bloggare bloggar för att dom älskar det dom gör. Det är det som kanske är den största skillnaden mellan dem och “proffsen”, dvs journalister, som får betalt för att skriva något.

Detsamma gäller givetvis entreprenörer. Entreprenörer drivs inte av primärt av att tjäna pengar. Dom gör det dom gör för att dom älskar det dom gör. Det finns helt enkelt ingenting annat dom hellre skulle vilja göra än det dom faktiskt sysslar med.

Det är passionen och kärleken till det man gör som driver både bloggaren och entreprenören. Ur det perspektivet är vi alla därför amatörer. Och det kan vi vara stolta över.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

  1. *haha* underbar slutkläm, stämmer precis!

Trackbacks

  1. […] Bra exempel på amagörer är Björn Falkevik och Robert Scoble. Disruptive-Poppe tycker att bloggare är amatörer. […]

  2. […] Bloggare är amatörer – Peter / Disruptive.nu […]

  3. […] Sandberg om bloggare och amatörer: Med detta blir då mitt påstående sant. Majoriteten av bloggare bloggar för att dom älskar det […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+