Entreprenörens Önskelista till Tomten!

Entreprenörernas Önskelista till Tomten!

 • Byt namn på Tillväxtverket till Bidragsverket. Årets kritik mot deras verksamhet visar att de sysslar med allt annat än tillväxt. Det är ett hån mot tillväxtföretag, att kalla Tillväxtverket för Tillväxtverket!
 • Låt alla Svenskar spara 50000 SEK till deras företagsstart. Det finns mycket vilja och kreativitet därute men det behövs en gnutta pengar för att det skall hända. De som inte vill starta företag, kan få använda dessa pengar till en utbildning så de kan byta karriär.
 • Stoppa bolagen som sysslar med Bluffakturor. Enligt media är detta en bransch som omsätter 1,2 miljarder SEK. Det är en extraskatt på företagande. Det är dessutom genuint obehagligt att ha kriminella som ringer dig.
 • Mindre politik i ämnet “Entreprenörskap”. Entreprenörer är gräddan i vårt samhälle. De behöver inte så mycket hjälp. Se till att hindren är så få som möjligt istället för att ösa pengar över dem. Lägg dessa pengar där de gör nytta. Vård, skola & Omsorg. Alternativt, genomför punkt nummer 2 ovan med pengarna.
 • Inför ämnet “Försäljning” i skolan, istället för Entreprenörskap. Försäljning är en färdighet so 100% av vår befolkning av nytta av. Vill du inte bli företagare behöver du ändå sälja, när du skall ha ditt första jobb. Försäljning är också en av grundbultarna inom företagande.

Du får gärna addera fler önskningar i kommentarerna!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Bra lista! Jag villl lägga till:
  Ändra lagen om offentliga upphandlingar så att den istället för att hindra mindre företag tvingar myndigheterna att köpa från Startups och småföretag. Mycket bättre med kunder än bidrag!

 2. @Henrik

  Visst är det så att det krävs minst fem anställda för att bli aktuell som leverantör till offentlig sektor?

Trackbacks

 1. […] Entreprenörens Önskelista till Tomten! [disruptive.nu] poäng | Postat december 25 av Christian Rudolf […]

 2. […] Förra året skrev disruptive en önskelista till Tomten, en lista med åtgärder vi ville se från våra politiker för att främja entreprenörskapet i Sverige. Det enda som skiljer årets önskelista från förra årets, är att i år att bakgrunden är snyggare och mer julig. Väldigt lite har hänt i svensk entreprenörspolitik det senaste året. Väldigt få insikter om företagande har skapats hos våra politiker […]

Speak Your Mind

*