Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörens Önskelista till Tomten!

Entreprenörernas Önskelista till Tomten!

 • Byt namn på Tillväxtverket till Bidragsverket. Årets kritik mot deras verksamhet visar att de sysslar med allt annat än tillväxt. Det är ett hån mot tillväxtföretag, att kalla Tillväxtverket för Tillväxtverket!
 • Låt alla Svenskar spara 50000 SEK till deras företagsstart. Det finns mycket vilja och kreativitet därute men det behövs en gnutta pengar för att det skall hända. De som inte vill starta företag, kan få använda dessa pengar till en utbildning så de kan byta karriär.
 • Stoppa bolagen som sysslar med Bluffakturor. Enligt media är detta en bransch som omsätter 1,2 miljarder SEK. Det är en extraskatt på företagande. Det är dessutom genuint obehagligt att ha kriminella som ringer dig.
 • Mindre politik i ämnet “Entreprenörskap”. Entreprenörer är gräddan i vårt samhälle. De behöver inte så mycket hjälp. Se till att hindren är så få som möjligt istället för att ösa pengar över dem. Lägg dessa pengar där de gör nytta. Vård, skola & Omsorg. Alternativt, genomför punkt nummer 2 ovan med pengarna.
 • Inför ämnet “Försäljning” i skolan, istället för Entreprenörskap. Försäljning är en färdighet so 100% av vår befolkning av nytta av. Vill du inte bli företagare behöver du ändå sälja, när du skall ha ditt första jobb. Försäljning är också en av grundbultarna inom företagande.

Du får gärna addera fler önskningar i kommentarerna!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Bra lista! Jag villl lägga till:
  Ändra lagen om offentliga upphandlingar så att den istället för att hindra mindre företag tvingar myndigheterna att köpa från Startups och småföretag. Mycket bättre med kunder än bidrag!

 2. Christian says:

  @Henrik

  Visst är det så att det krävs minst fem anställda för att bli aktuell som leverantör till offentlig sektor?

Trackbacks

 1. […] Entreprenörens Önskelista till Tomten! [disruptive.nu] poäng | Postat december 25 av Christian Rudolf […]

 2. […] Förra året skrev disruptive en önskelista till Tomten, en lista med åtgärder vi ville se från våra politiker för att främja entreprenörskapet i Sverige. Det enda som skiljer årets önskelista från förra årets, är att i år att bakgrunden är snyggare och mer julig. Väldigt lite har hänt i svensk entreprenörspolitik det senaste året. Väldigt få insikter om företagande har skapats hos våra politiker […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+