Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörens Önskelista till Tomten 2013

Entreprenorens-onskelista-2013

  • Byt namn på Tillväxtverket till Bidragsverket. Förra årets kritik mot deras verksamhet visar att de sysslar med allt annat än tillväxt. Det är ett hån mot tillväxtföretag, att kalla Tillväxtverket för Tillväxtverket!
  • Låt alla Svenskar spara 50000 SEK till deras företagsstart. Det finns mycket vilja och kreativitet därute men det behövs en gnutta pengar för att det skall hända. De som inte vill starta företag, kan få använda dessa pengar till en utbildning så de kan byta karriär.
  • Stoppa bolagen som sysslar med Bluffakturor. Enligt media är detta en bransch som omsätter 1,2 miljarder SEK. Det är en extraskatt på företagande. Det är dessutom genuint obehagligt att ha kriminella som ringer dig.
  • Mindre politik i ämnet “Entreprenörskap”. Entreprenörer är gräddan i vårt samhälle. De behöver inte så mycket hjälp. Se till att hindren är så få som möjligt istället för att ösa pengar över dem. Lägg dessa pengar där de gör nytta. Vård, skola & Omsorg. Alternativt, genomför punkt nummer 2 ovan med pengarna. Enligt Svenskt Näringsliv läggs det +28 miljarder SEK varje år på “företagarpolitik”. Givet denna ohyggligt stora summa, borde vi vara ett företagarparadis men alla vet att verkligheten ser helt annorlunda ut.
  • Inför ämnet “Försäljning” i skolan, istället för Entreprenörskap. Försäljning är en färdighet so 100% av vår befolkning av nytta av. Vill du inte bli företagare behöver du ändå sälja, när du skall ha ditt första jobb. Försäljning är också en av grundbultarna inom företagande.

Förra året skrev disruptive en önskelista till Tomten, en lista med åtgärder vi ville se från våra politiker för att främja entreprenörskapet i Sverige. Det enda som skiljer årets önskelista från förra årets, är att i år att bakgrunden är snyggare och mer julig. Väldigt lite har hänt i svensk entreprenörspolitik det senaste året. Väldigt få insikter om företagande har skapats hos våra politiker

Det finns dock en sak, som jag vill lyfta upp som är bra, investeraravdraget som infördes 1:a dec 2013. Det är en stor subvention av ägarkapital till små företag. Man får ett skatteavdrag på 15% på insatt kapital, alltså satsar du 100KSEK, får du dra av 15KSEK på din årliga skatt. Min gissning att man inför detta, istället för att ta bort 3:12 reglerna är att det är enkelt och tydligt. Det kommer också få en stor effekt på småföretagarfinansieringen de kommande 3-4 åren. Du och dina närstående kommer få mycket lättare att finansiera ert lilla företag. Företagarna har en pedagogisk förklaring till hur avdraget kan användas.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+