Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

SMS kommer omsätta 700 miljarder i år!

SMS är en sjukt enkel applikation. Det har blivit en del av vår vardag här i Sverige och det är likadant över hela världen. Detta år kommer operatörerna intäkter från SMS att uppgå till sanslösa 700 miljarder SEK enligt prognoser som redovisas i en av mina favvobloggar ‘Communities Dominate Brands‘ som drivs av mobilgurun Tomi Ahonen. För att få en uppfattning om hur stor SMS-omsättningen är gör Tomi följande jämförelse “Om man tar alla kassaintäkter från Hollywoodproducerade filmer. Lägger till den globala musikindustrin samt plussar på intäkterna från videospel över hela världen så kommer man fortfarande inte upp till samma omsättningsnivåer som SMS!” Med 1,8 miljarder regelbundna SMS-användare i världen och med möjligheten att nå 3 miljarder mobiltelefoner så är SMS helt enkelt den mest dominerande data-applikationen i hela världen. Det intressanta är att adaptionshastigheten och utvecklingskurvan med avseende på antalet användare för SMS verkar vara i stort sett kulturoberoende. I varje land där SMS introducerats har utvecklingskurvan sett likadan ut. Ur dessa kurvor kan man utläsa att USA ligger ca fyra år efter skandinavien i SMS-användandet. Potentialen för att exportera nordiska SMS-tjänster torde vara ganska stor tycker jag.

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Trackbacks

  1. […] Med Internet separerar man nätverket från tjänsterna. Mobiloperatörerna tjänade mer på SMS förra året än vad Microsoft hade i total omsättning. [Jag skrev tidigare i höst om hur mycket SMS kommer att omsätta detta år här] […]

  2. […] nästan exakt ett år sedan skrev jag att SMS skulle komma att omsätta 700 miljarder SEK under 2007. Det var en 20 % ökning från 2006. Nu ökar alltså SMS med 30% mellan 2007 – 2008. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+