Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Nyttan av att blogga?

Ibland undrar andra människor varför jag lägger tid på att skapa bra och intressant innehåll, dvs blogga ;-). Nyttan verkar ju lite tveksam. Att bara skjuta ut sina tankar och sina kunskaper sådär. I förra veckan hade jag en liten händelse där jag upplever tydlig nytta med att blogga och Disruptive.

Jag satt och ringde några företag kring en SEO ide jag hade till Mjukvara.se. När jag kom till Storegate i Karlshamn var det först lite kaos kring vem jag skulle prata med. Till slut kom jag till Niklas som mycket väl visste vem jag var. Genast var samtalet på en helt annan nivå.  Som om vi redan hade etablerat ett för varandra förtroende, kände varandra och visste var vi hade varandra.

Detta är en typ av säljprocess jag är inne i gällande denna ide. Jag kan känna att mitt bloggande kortade tiden för denna säljprocess!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Tufft! Storegate har jag sneglat en smula på för min backup-lösning, tillsammans med Diino medans min kompis jobbade där. Tänker du berätta vad du gör med dem?

    PS. Nej, jag ska inte komma och påstå att du stulit någon idé, jag delar med mig av mina tankar fritt 🙂

  2. Rudolf says:

    Njea, vissa saker inom SEO vill jag nog ligga lågt med. Detta var en sådan ide!

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+