Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Veckans videopitchar

Det var några som lyssnade till mitt upprop för några dagar sen om att skicka länkar till sina företagsvideos.

Den första videon är från Mr Green vars VD Mikael Pawlo intervjuades av mig i fredags. Jag tycker dom har lyckats väl att förklara vad MrGreen är för något, både produktmässigt och verksamhetsmässigt. Man får möta dom tre grundarna och höra dom prata om bakgrunden till MrGreen. Det hela är semidokumentärt och känns mer som ett inslag i ett TV-program än en reklamfilm för webben. Den är alldeles för lång för att vara “endast” en reklamfilm eller demovideo men jag tror att man ska välja att se den som en pusselbit av flera i MrGreens varumärkesbygge.

Den andra videon är en renodlad demovideo från CamClic. Det är deras utvecklare Peter Rundberg som utan krussiduller visar hur man med deras Java-baserade mobilapplikation kan scanna in streckkoder för att få ytterligare information om produkten man håller i sin hand. Man kan inte undgå att förstå vad CamClic pysslar med efter att ha sett videon.

Fortsätt att skicka in nya videos!

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Eric says:

  Trevligt med lite videos! Fortsätt med det 🙂

 2. Pär says:

  Ja, mycket trevligt. Gillar verkligen inledningen på Mr. Green. “Vem är Mr. Green?” Lysande grepp.

 3. Johan Söderberg says:

  Några spontana tankar efter att ha sett Poppes och Camclic-pitcharna; något jag saknar är tydligt utmejslade budskap kring vilket värde tjänsten levererar. Båda dessa pitcharna fokuserar på tekniken, vi har den här balla grejjen som gör de här balla sakerna… jaha.

  Mitt förslag för Poppe:
  Värdet för Mobiloperatörerna är att MoYoMe skapar mer användning av mobilen, kameran och nätet. Detta genererar trafik i nätet vilket ökar intäkterna för operatören.

  CamClic:
  Tjänsten ger företag med produkter ett möjlighet att lägga till en mobil upplevelse till sina produkter. Därigenom ökar kundernas lojalitet med varumärket då det upplevs häftigt att produkten pratar med mig.

Trackbacks

 1. […] Disruptive via din RSS-läsare RSS feed. Rock on!I Augusti presenterade jag några videopitchar från svenska startups. Cinemavision som faktiskt jobbar med att producera […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+