Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Vad jag har lärt mig om bloggandets kärna!

För många är bloggandet en gåta. De tror man gör det för pengar eller för att bli känd. Kanske är det så enkelt att dessa påståenden en spegling av dem själva, de som står på perrongen och ser tågen komma men som inte hoppar på. Min erfarenhet och upplevelser av bloggosfären visar att bloggandet handlar om något helt annat(även om kändiskap och pengar kan motivera en minoritet). Det handlar om att dela. Dela känslor, upplevelser, tankar, erfarenhet, kunskap. Dela, dela dela, är grundbulten och motorn i hela den sociala revolution som startade för bara några år sedan.

Detta delandet är inte heller något nytt. Mänskligheten har alltid gjort det. Att dela är ett sätt att föra oss närmare varandra. Det som skiljer är att man kan göra det på en helt annan skala idag än vad man någonsin tidigare gjort. Denna skala gör att vanliga människor kan prata(dela) med tusentals andra människor och dessa “flockar” kan känna en stor samhörighet.

Ett levande exempel på detta är min bloggkompis Jack Melcher-Claësson. Jag har nog träffat Jack mindre än 10 ggr men han läser disruptive och jag läser hans blogg på Traveas emellanåt. Vi känner varandra nog bättre än vad man borde göra efter att ha träffats få gånger.

Jack beslutade sig för att göra en videointervju av mig om bloggande. I denna videon får ni dela några av mina tankar och insikter kring bloggande, varför det är en så stor grej för människorna som deltar i detta delande. Det var väldigt roligt att spela in denna videon, även om jag ser lite butter ut 😉

De erfarenheter jag delar med er här i denna videon, de är knappast unika. Många av er som läser denna blogg är aktiva bloggare och tillsammans har vi nog en stor insikt i bloggandet och vad det är. Dela gärna dina tankar och erfarenheter här i kommentarstråden. Jag vill gärna läsa om dem och fråga er mer.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] jag själv tar mig en funderare på varför jag bloggar kan jag lätt associera till Rudolfs blogginlägg på Disruptive: ”Dela känslor, upplevelser, tankar, erfarenhet, kunskap. Dela, dela dela, är […]

  2. […] blogga är att dela säger den kloka mannen Christian Rudolf i detta inlägg som ni måste läsa. Jag älskar att läsa bloggar för att personerna bakom dem delar och jag […]

  3. […] gillar det Christian säger här: bloggande handlar om att dela. Samtidigt känner jag igen mig i det som Judith skriver om att glömma bort lite vad bloggandet […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+