Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

EntreprenörsTweetup Torsdag!

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Därför är det dags en för en ny Entreprenörstweetup. För det känns som vi kan göra detta till en vana. Varje dag pratas det flitigt i hashtaggen #entreprenörskap (jag tror vi hade +100 tweets en dag denna veckan) och nu kan vi fortsätta prata lite djupare än vad 140 tecken medger.

Vad handlar Entreprenörstweetups om?

Prata, prata, prata och dela såklart 😉 . Just inom entreprenörskap och företagande tror jag det är extra viktigt. Dels präglas det offentliga samtalet kring entreprenörskap av flera märkligheter för det är någon annan än entreprenörerna som pratar entreprenörskap. Det är också viktigt tror jag att möta sina likar för att se vad som är möjligt och lära av varandra. Speciellt för oss som arbetar på internet. Det är såpass få strukturer som är satta, fortfarande så det finns mycket att lära och upptäcka.

För mig är det extra viktigt att få berätta Entreprenörshistorier. Det är så jag tror förändring kan ske, för samhället men framförallt för individen. Så även denna gång kommer tre personer att berätta korta entreprenörshistorier från sitt liv. För att roa oss, för att lära oss och för att se världen med nya ögon.

Vem kan gå på Entreprenörstweetups

Alla

Var och när är denna Entreprenörstweetup?

Non Solo bar, Odengatan 34, 1800 torsdagen den 23 sept. Där har vi ett eget rum och kan göra lite som vi vill.

Vad skall du göra nu?

 1. Skriv en kommentar nedan som berättar att du kommer!
 2. Dela och tipsa dina vänner om detta event på Facebook/Twitter/mail

Mig hittar ni här på Twitter

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Mikael Green says:

  Jag kommer! /Micke

 2. Erik Starck says:

  Ska försöka dyka upp den här gången.

 3. Eva Schreiber says:

  Jag försöker dyka upp! Trivdes.

 4. Kim says:

  Jag kommer givetvist!

 5. Sara Öhman says:

  Jag kommer! 🙂

 6. Jag kommer!

 7. Fredrika says:

  Åh vad kul! Ska göra vad jag kan för att komma loss en stund i alla fall.

 8. Kul! Ska försöka komma förbi.

 9. Jag kommer också.

 10. Rudolf says:

  Bor du i Stockholm Jonas?

 11. Jag kommer gärna!

 12. Sebastian says:

  Hade jag inte haft styrelsemöte i Göteborg hade jag gärna kommit.

  Sebastian

 13. Åke Bendel says:

  Jag tror jag kan komma

 14. Omer Rosenbaum says:

  Jag kommer och kan även berätta om entreprenörskap av nya anlände i Sverige (apropå SD, invandrare och nya entreprenörskap).

 15. Billy says:

  Jag kommer förbi!

 16. Rudolf says:

  Välkommen!

 17. Tommy Sollén says:

  En lista på Twitter vore guld. (så jag kan få in flödet i min iPads Flipboard) 🙂

 18. Rudolf says:

  Kankse kan lägga sin twitteradress här bara?

 19. Goran Gozo says:

  Trevlig tillställning. Får gärna byta plats till aningen mer pratvänligt.

  Jag var för övrigt killen som jobbar som webbutvecklare och annars just nu mest flummar runt och letar roliga saker att göra.

  @gorangozo

 20. Heidi Harman says:

  Tack för en fin kväll och frågor!

 21. Jonas Lejon says:

  Instämmer med föregående talare, tack för en trevlig kväll!

 22. Passar också på att tacka för en trevlig kväll! Det vore som sagt kul om vi kunde få tag i något ställe med mindre volym utifrån, svårt att höra ibland.

  MVH Billy aka iPhonetillbehör.nu – @billyohgren

 23. Rudolf says:

  tack för feedback. Skall ta tag i det problemet till nästa gång!

 24. Åke Bendel says:

  Verkligen trevligt tack alla talare samt Disruptive, jag kommer gärna igen!

Trackbacks

 1. […] hade vi Entreprenörstweetup på Non Solo Bar. Jag hade nog varit lite otydlig med det men jag hade bjudit in tre talare som […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+