Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörskap Unplugged!

Igår hade vi Entreprenörstweetup på Non Solo Bar. Jag hade nog varit lite otydlig med det men jag hade bjudit in tre talare som alla fick prata 5-10 min om ett entreprenörsämne eller en entreprenörshistoria som låg dem varmt om hjärtat. Heidi tyckte att kalla det “Entreprenörskap Unplugged” var en bra ide och hädanefter kommer det heta så.

Så vad är Entreprenörskap Unplugged?

Jag tror det är historier som når fram till människor. Historier om lyckanden, misslyckanden, koncept, tankar, processer. Entreprenörskap är inte något som handlar om pengar utan det handlar om sociala processer, personlig utveckling, att få uttrycka sig och att få vara med och forma denna värld vi lever i djup interaktion med andra. Sedan tjänar man pengar också men det är inte pengar som får Entreprenören att springa år ut och år in lika lite som att det är pengar som får dig att göra den enorma ansträngningen av att bestiga några av de högre bergen på jorden.  Det är genom historier som vi kan få våra medmänniskor att förstå Entreprenörskap och använda det som verktyg för att skapa sig ett bättre liv, för sig själv och andra.

Jag hade möjlighet att videofilma dessa historier så att även ni som inte var där kan lyssna och dela på dem:

Först ut är Heidi Harman som berättar om sitt projekt RunAlong och det API.et som förhoppningsvis tar Runalong till nästa nivå.

Jonas Lejon berättar om när han startade sin microbloggtjänst, Bloggy

Stefan Mahlstein berättar om drivkrafterna bakom hans entreprenörskap

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Stefan says:

  Stort tack för ett mycket trevligt event! Kommer definitivt att försöka dyka upp fler gånger. Mycket inspirerande och uppfriskande personer på plats!

 2. Andreas says:

  Va kul med inspirerande videons från stora entreprenörer. Känner igen mig lite med Jonas när han berättar om att man kan inte sova när man har fått en riktigt bra ide.

 3. Fantastiskt, alltid lika inspirerande att höra människor som brinner för saker och där man kan känna igen sig själv. När jag kollade in Stefans video var det som om jag lyssnade på mig själv förutom då att han kommit en bra bit mycket längre med företangdet, men en dag…Bara önska alla lycka till i framtiden. Tack för att ni la ut filmerna så även vi #entreprenörskap-följare långt borta kan vara med på en kant.

 4. Frida says:

  Hej,
  ni som har så bra koll på omvärlden kan säkert tipsa om företagarkvinnor som passar att nominera till Beautiful Business Award?? Där ska bla Årets Företagerska utses och vinnarna får tex ett stipendium på 50.000 kr.
  http://www.beautifulbusinessaward.se

  Tack!
  frida

 5. Rudolf says:

  Ja, varför tar ni inte Heidi som är med i denna blogposten, tex?

 6. Poppe says:

  Vill också föreslå Annika Lidne(Disruptive Media) och Anna Cariacolis (Adimo).

 7. Billy says:

  Tack för en trevlig kväll! Kommer gärna på nästa också 🙂

 8. Rudolf says:

  Billy: Ngn dag ser jag fram emot att höra din historia om hur du blev rik på söndriga Iphone glas 😉

 9. Det är intressant att höra andra prata om deras historia på internet… jag känner igen mig i mycket.
  Gillar Heidi´s idé om gruppkutandet 🙂

Trackbacks

 1. […] Entreprenörskap Unplugged!- Oj oj, dessa filmer måste jag kolla på så snart jag har tid. Imorgon? […]

 2. […] historier som bör berättas och höras. Förra gången kom Heidi på att detta skulle kallas Entreprenörskap Unplugged.Det är bara en berättelse från deras liv som berättaren själv väljer. Det enda verktyget man […]

 3. […] Entreprenörskap Unplugged från september var pusha_url = "http://disruptive.nu/2010/11/07/entreprenorshistorier-entreprenorskap-unplugged-v43/"; var pusha_titel = "Entreprenörshistorier: Entreprenörskap Unplugged V43"; var pusha_bakgrund = "#FFFFFF"; var pusha_nyttfonster = false; […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+