Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Entreprenörshistorier: Entreprenörskap Unplugged V43

För exakt en vecka sedan träffades ca 40 entreprenör för en Entreprenörstweetup hos BrandEye på kungsgatan för att dela historier kring företagande och entreprenörskap. Per Sahlqvist hade den stora vänligheten att upplåta lokal, dryck och mat till alla som kom och lyssnade och pratade.

För er som inte hade möjligheten att vara med så såg jag till att videofilma de korta historier som kvällens inbjudna gäster berättade för oss. Jag vill gärna ge alla möjligheten att lyssna, lära och inspireras av andras handlingar och tankar. Så luta dig tillbaka i soffan och lyssna på hur andra gör i deras företagande och hur de ser på världen.

Jonas Hombert, en av grundarna till Jaycut

Först ut är Jonas Hombert, grundare av Jaycut. Jaycut är ett online videoredigeringsverktyg. Jonas berättar om hur han ser på sinnesbilden av entreprenören och hur långt ifrån sanningen den är. Ni får också lyssna på hur man gör för att skapa världens största onlineverktyg för videoredigering.

Erik Eliasson-TräningsExpert!

Crossfit som är en ny träningsform är Erik Eliassons passion. Lyssa på varför Erik blev Entreprenör och vad Crossfit är för något. Erik driver gymmet Crossfit Nordic vid Odenplan

Anna Caracolias, om Entreprenörskap och hur man skaffar kunder via föreläsningar och konferanser

Anna C berättar om sitt entreprenörskap och delar en metod om hur man skaffar sig kunder genom att närvara på föreläsningar/konferanser och prata som föreläsare. Tyvärr har jag lite handhavandeproblem med kameran här så jag missade början men Annas metod för kundbearbetning kom med.

Stort tack till Brandeye och Per Sahlqvist

Per som jag inte alls kände innan denna entreprenörstweetupen hade den stora vänligheten att låta oss använda deras lokal för denna Entreprenörstweetup. Han sponsrade oss med dryck och mat och hade vänligheten att se till att våra glas aldrig var tomma. Allt detta bara för att han och jag twittrar och jag frågade efter hjälp på Twitter

Jag skulle önska, att ni som väljer att skriva om detta eventet även länkar till Per och BrandEye. Hans vänlighet är numera ett twitterminne och exempel jag använder för att berätta om nyttan av Twitter. Det är ett utmärkt exempel på vad Twitter är och hur mycket närmare vi tar oss andra människor.

Länk BrandEye:

Pers Twitterprofil

Fler Entreprenörshistorier

Entreprenörskap Unplugged från september

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Anders says:

  Efter hört Jonas Hombert om sin syn på vad en entreprenör är undrar jag ifall det är någon skillnad mellan en entreprenör och en företagare.
  Vad är skillanden?

 2. Rudolf says:

  Anders:

  En företagare är en entreprenör utrustad med f-skattesedel 🙂

 3. www.ufsweden.se says:

  Intressant, tack för detta Rudolf!

Trackbacks

 1. […] med entreprenören Jonas Hombert om Jaycut och Entreprenörskap från en tweetup i regi av Chistian Rudolf och Per Sahlqvist hos […]

 2. […] Hombert chockade nog både mig och de andra på entreprenörstweetupen […]

 3. « Misslyckas mera! says:

  […] Den samlade skaran entreprenörer skrattade gott åt den 24-årige entreprenören Jonas Hombert på efterjobbetdrinken. […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+