Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Varför Skall man Blogga?

Det korta svaret är:

Det är Socialt och Roligt

Jag har videobevis för detta påståendet. Såhär roligt har Judith och jag när vi skapar saker och ting tillsammans. Judith hjälpte mig med inspelningen av Videon om “Fem FöretagareRåd till Unga Entreprenörer” Spontant efter inspelningen av den videon gjorde Judith denna parodin av mig, som fångades på video:

Här finner ni originalet som vi gjorde precis innan, så framstår videon som lite mindre intern mellan mig och Judith och lite roligare.

Om jag inte hade börjat Blogga….

  • Hade jag inte lärt känna Judith. (Som jag lär mig något av varje gång vi ses)
  • Hade min förmåga att uttrycka mig i Skrift på Svenska fortfarande varit sådär.
  • Jag hade lärt mig omvandla mina tankar och ideer, till innehåll som faktiskt andra finner intressant. Läs gärna “Jag Älskar Internet” , så ser ni själva.
  • Jag hade inte lärt mig Whitehat länkbyggande på ett bra sätt.
  • Hade jag saknat insikt i många viktiga verktyg för kommunikation på internet, som tex WordPress.

Om ni läsare inte hade börjat blogga, vad hade ni missat då?

 

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Sennbrink says:

    Minst en jobbförfrågan per månad via till synes helt orelevanta blogginläggs kommentarsfält, hade jag missat om jag inte börjat blogga 2008.

  2. Rudolf says:

    Sennbrink
    Vad trevligt, du får uppdrag via din blogg alltså? Har du berättat om det i en bloggpost?

  3. Sennbrink says:

    Japp, eller snarare i en kommentar till en bloggpost. Den här. Sen skrev jag samma sak till Albin Stööp häromdagen.

  4. Rudolf says:

    Då tycker jag du skall skriva en post om det och ha en bra rubrik!

  5. Judith Wolst says:

    Hand i hand med lärande och utforskande går reflektion. När jag började blogga (april 2008) blev mitt lärande mer intressant på så sätt att det blev lättare att sitta uppe på nätterna och plöja SEO-, SEM- och E-handels-texter. Bloggen skapade ett sammanhang att kunna ventilera dessa kunskaper. En aspekt jag inte hade räknat med var den starka sociala kraft som bor i en blogg & som du så fint beskriver i din bloggpost “Jag Älskar Internet” Christian.

    Några år (och över 400 bloggposter) senare har mina egna bloggposter blivit mindre “utforskande” och mer av karaktären “berättande”. Inte säker på att detta är positivt. Förmodigen naturligt dock då lärandekurvan ser annorlunda ut. Jag behärskar helt enkelt den digitala arenan på ett bredare sätt idag. Den sociala aspekten är däremot den samma! Bloggen är ett fantastiskt sätt att nå andra människor och skapa relationer som annars inte hade uppstått.

    Det jag personligen vill jobba med som bloggare framöver är att hitta tillbaka till modet. “Våga” skriva om märkliga fenomen utanför boxen – vilket jag pysslade med i tidigare skeden; “Modigare då? Tankar kring att vara bloggare”: http://www.judithwolst.se/modigare-da-tankar-kring-att-vara-bloggare. Eller så handlar det inte alls om mod utan snarare om bekvämlighet…..!??! Oavsett vad så kanske den här videon kan bli startskott ett till att börja uttrycka mig utanför “how-to” och “best-practice-texterna”.

    Från och med nu = mer video-bloggande på misslyckad skånska (som snarare låter som Lena-PH-småländska). Haha!

    // Judith

  6. Wilhelm says:

    Det är roligt att blogga, och jag tycker att det är ett sätt att fylla Internet med information om ALLT.
    Jag älskar att läsa andras bloggar! Man får en personlig inblick i bloggarens personlighet också.

    Mvh / W

  7. Rudolf says:

    Judith

    Internet är en stor plats, du borde kunna hitta mer att reflektera över?

  8. Judith Wolst says:

    @Rudolf: Hehe, absolut 🙂

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+