Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Kolla Draknästet Live på Stockholms Handelskammare…

Onsdagen den 16 november anordnar Stockholms Handelskammare en kväll där unga Entreprenörer kan pitcha live mot “fyra drakar” inför publik. Jag lyssnade på detta för ca ett år sedan och hade en väldigt trevlig kväll. För mig är detta entreprenörskap och underhållning blandad till en väldigt smaklig mix!

Så vilka är drakarna?

Douglas Roos är entreprenör och driver nyhetssajten nyheter24.se . Han grundade tidigare spelbolaget Ladbrokes Norden. Douglas var en av drakarna i Draknästet på TV.

Susanna Falkengren, också en av drakarna i Draknästet på TV, är advokat och affärsjurist, men även entreprenör och grundare av riskkapitalbolaget Exipos Investhar.

Anna-Carin Månsson är entreprenör och bland annat grundare av callcenterföretaget Exit Marketing AB, samt grundare och partner i affärsängelfonden Theia.

Gustaf Douglas är företagare och bland annat storägare i Securitas och Assa Abloy. Genom investmentbolaget Latour investerar han i företag med stark utvecklingspotential.

Hur gör jag för att lyssna?

Anmälan: senast 14 november till [email protected]. Det är en kostnad på 400 SEK om du är över 25 år

Läs mer om kvällen här

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Erik says:

    Hade varit riktigt kul och om jag varit i Sverige hade det varit givet!

  2. Erik Starck says:

    Missade tyvärr, var det bra?

  3. Christian says:

    Väldigt bra, skall se om jag inte hinner skriva ned några tankar i helgen!

Trackbacks

  1. […] gick jag till Stockholms handelskammare för att lyssna på deras version av Draknästet. Detta är ett format som jag älskar. När Svt körde Draknästet var vi ett helt gäng som satt […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+