Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

I Draknästet är alla vinnare…

Häromdagen gick jag till Stockholms handelskammare för att lyssna på deras version av Draknästet. Detta är ett format som jag älskar. När Svt körde Draknästet var vi ett helt gäng som satt hemma hos mig, käkade äpplepaj, lyssnade, hejade, diskuterade och twittrade. Vid just det tillfället var TV inte ett passivt medium.

När Svt visade formatet så hade de såklart byggt in en del dramatik. Alla deltagarna var inte så vassa och en del koncept var rätt konstiga. Man ville såklart göra bra TV men om vi för en gång skull ser bortom mediadramatiken så inser man att det  finns väldigt mycket lära, speciellt för er som inte har företagare och entreprenörer i er närhet. Det är tydligt att  man som tittare och åhörare kan lär sig hur erfarna entreprenörer/finansierer tänker. Entreprenörerna får lära sig pitcha, få feedback och eftersom det var rikstv, fick man en chans att finna sina potentiella kunder. För mig som nerd blir jag såklart underhållen men även jag får mig några tankeställare. Man får inspiration och kan see vad andra gör fel eller rätt, lära mig något om andra branscher och hur få en insikt i hur andra entreprenörer tänker och resonerar. Samma sak får man lyssna på hos Stockholms handelskammare fast med lite mindre publik än SVT

Jag hoppas Stockholms Handelskammare anordnar fler draknästen. Gärna ett i halvåret. Jag tror du kan påverka detta. Maila eller ring dem, säg att du har ett bra företag att presentera. Fler företag, fler draknästen. Gärna i en större lokal med livesända arrangemang eller åtminstone att man kan kolla in draknästet i efterhand. Jag lovar närvara varje gång, marknadsföra eventet och när det är dags, pitcha.

Läs om vilka som hade bästa Pitchen

Läs Saras utmärkta beskrivning över de deltagande startupsen

 

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Rasmus Biasi says:

  Please don’t forget “shark tank” som är den amerikanska varianten, den är grym!° bra artikel btw!

 2. Alexander says:

  Coolt med en live-version av draknästet, synd att man inte bor i Stockholm :),
  När man klickar på entreprenörsplugin-sidan får man upp en 404, vet inte om sidan finns kvar överhuvudtaget och om så är fallet kan det ju vara bra att ta väck den både ur användar och seo perspektiv

  /Alexander

 3. Rudolf says:

  @Alexander

  Den är inte lanserad ännu, om två veckor är det problemet borta 😉

Trackbacks

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+