Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

En entreprenör i Norrland och skillnaden mellan Övik och Sundsvall

ÖrnsköldsvikNär Christian frågade mig om jag ville blogga på Disruptive.nu var det en berättelse som genast poppade upp i huvudet. För 17-18 år sedan träffade jag min första riktiga serieentreprenör. Han hade dessutom systematiserat själva serie-delen. Han inte bara startade och sålde företag, han hade en process för det.

Jag vill inte påstå att jag förstod särskilt mycket på den tiden, av något alls. Vad jag fattade däremot var att den här mannen hittat något smart. Jag tänkte att jag skulle berätta om hans metod som är så enkel att det gör ont. Så här gick det till:

Lokalt entreprenörskap, systematiserat

Örnsköldsvik är klart mindre än Sundsvall, annars har städerna ganska stora likheter. Det gör att det faktiskt går att jämföra dem ganska bra och det var det som gjordes. Vi har här en person som startat och sålt ett antal företag vid tillfället då han precis sålt ett. Då sätter han sig helt enkelt med Gula Sidorna (internet var inte riktigt vad det är nu) och jämför. Vilka typer av företag finns i Sundsvall men inte i Övik? Inga tryckerier i Örnsköldsvik? Fint, då startar vi ett tryckeri då.

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Comments

  1. Pierre says:

    Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

  2. Cerb erus says:

    Fler tryckerier så att det kan bli bättre priser tack! Just nu är det tokdyrt tycker jag.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+