Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Revolution, varje dag

Den bransch jag arbetar i fanns inte för tio år sen. De företag som jag har som partners har själva slagit ut andra branscher nästan fullkomligt. 2007 nådde Craigslist 150 miljoner dollar i omsättning, samtidigt dödade de en bransch som omsatte miljarder. Blocket och Tradera har gjort det samma i Sverige och hur bra tror du det egentligen går för de traditionella resebyråerna?

Allt det du trodde att du visste om din bransch kommer vara falskt förr eller senare, Internet har redan börjat sitt segertåg i spåren av det som kallades IT-bubblan, hade de fel de som då sa att Internet skulle revolutionera världens handel? Det som Hotels.com och Booking.com gjort med hotellbranschen, det kommer hända i din bransch med. Det läskiga är att internet inte är det slutgiltiga steget heller. Det vi kallade World Wide Web är bara ett första steg mot en uppkopplad värld.

Man vad ska men egentligen göra då?

Om jag försökte skrämma dig lite i första stycket vill jag motivera dig nu. Det här är ju något fantastiskt. Tidningsbranschen kanske är ledsna men det skrivs ju och läses ju mer text än någon gång tidigare, nog måste väl det vara en öppning? Visst är det trist när skrivmaskinsföretaget går under men det lämnar ju plats åt något bättre. Du ska ta för dig idag, det är lätt att komma igång, det är lätt att erövra. Internet som det ser ut idag är öppet mål för så många företag att det gör ont att jag själv inte hinner starta ett i varje segment.

Nu är det revolution på gång

Även i SEO-branschen som det är lätt att tycka är en bransch som ligger ganska långt fram i teknik, den fanns ju inte ens när jag pluggade, utvecklas så snabbt att det inte är möjligt att tala om evolution. Det är revolution, varje dag. I en revolution kommer ägandet och makten byta händer, det går kanske inte att veta riktigt i förväg vem som får dem eller vad de kommer göra med dem men att det byts händer det vet vi. Det finns alla anledningar att vara med i matchen nu för det är revolution varje dag på internet.

 

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Comments

  1. Det är intressant det du skriver, speciellt om resebranschen som vi verkar i. Från att de flesta har bokat via traditionella resebyråer till att man bokar sin resa själv på nätet, antingen via booking.com och hotels.com eller via andra siter som tagit över resebyråernas jobb.
    Ännu mer intressant blir det privata resandet där fler och fler väljer bort att bo på stora hotellkomplex när de åker på semester. Vi ser bland annat Airbnbs framgångar och frågan är hur det ser ut om 5-10 år. Utvecklingen går framåt och det är absolut spännande!

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+