Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Att snubbla är bara ett Misslyckande om du inte Reser dig Igen

Jag gillar Sverige men en sak som vi är inte är bra på, är att vara snälla mot de som misslyckas. I kronofogdens register är företagare och entreprenörer överrepresenterade. Man är i gott sällskap av andra “misslyckanden”, som skilsmässor och sjukdomar/olyckor.

Att starta företag är inte så lätt. Du skall skala din affärsmodell, följa alla regler och anställa människor samtidigt som ditt kassaflöde måste flyta på. Utöver det måste du hantera en global lågkonjunktur som snart är inne på sitt femte år.

Misslyckanden är viktiga. Vi måste tillåta dem, för det är när du befinner dig utanför din komfortzon och du misslyckas, som din inlärningskurva är som brantast. Om vi dömer dessa människor som misslyckade och låter kronofogden, trycka dem för långt ut på marginalen i vårt samhälle, tappar vi en väldigt viktig resurs, de insikter som dessa människor gör. För i Sverige kan det vara mycket svårt att få komma tillbaka i matchen. Ditt “misslyckande” ligger som en kvarnsten runt halsen.

Nedan har du en video, hade han som videon handlar varit entreprenör som hade fallit, hade hans pappa fått hjälpa honom också, men ingen hade rest sig och hyllat honom….

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Pål says:

  Kloke ord, Christian. Vi er ikke så flinke til å ta vare på entreprenørene som snubler i Norge, heller.

 2. Andreas says:

  Huga, vad jag tycker om denna video. Får både rysningar och en tår i mitt vänstra öga när jag ser den. Bra skrivit för övrigt!

 3. rudolf says:

  Tack Pål!

 4. Steinar Pladsen says:

  Takk, det varmer!

 5. Christian R says:

  Tack Andreas!

 6. Erik says:

  Bra post Christian! Fick en känsla av att bara vilja hjälpa människor när jag såg den och det måste vara något av det bästa en bloggpost kan förmedla.

 7. Christian R says:

  Tack Erik!

  Bara koppla känslan till en handling nu!

 8. nolingo says:

  Ett misslyckande är bara ett misslyckande om du säger det själv. Välj dina ord och tankar med omsorg när du beskriver och rekapitulerar ett händelseförlopp. Synen på dig som “nästan lyckats”, på det som hände och din självbild börjar hos dig själv. Kanske många gånger lättare sagt än gjort men ska vi som misslyckats ändra bilden av “nästan” måste vi börja hos oss själva och pratat mer om lärdom och erfarenhet än om misslyckandet. Bra post C!

 9. Christian R says:

  Tack Peter

  All förändring börjar hos en själv! “Be the change u want” som ngn smartskalle utryckte sig!

 10. Bengt-Arne Vedin says:
 11. rudolf says:

  +1 på den Arne

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+