Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Passar du i Sveriges modernaste accelerator?

Den första oktober öppnar vi portarna på Brath Accelerator. En företags-accelerator med starkt internetfokus och toppkompetens inom sök. Med sökmotoroptimering som genväg till kunder vill vi lyfta företag ett steg snabbare.

Brath Accelerator är till skillnad från de flesta liknande verksamheter i Sverige (inkubatorer och acceleratorer) privatägd. Acceleratorn drivs alltså med vinstintresse. Det ger oss en särställning för vi står och faller med våra företag. Det är precis så jag gillar det.

En bra kock äter sin egen soppa

Som du säkert vet om du är en Disruptiveläsare så brinner både jag och Christian för att kockar ska äta sin egen mat, du kan inte lite på en smal bagare. I mina ögon blir alltså en organisation som ska driva företag framåt men som själv inte har “skin in the game” inte särskilt trovärdig. En företagsaccelerator behöver stå och falla med de resultat man levererar.

Det är en av huvudanledningarna till att jag startar en helt ny verksamhet i Örnsköldsvik. Brath Accelerator är en accelerator med allt vad det innebär, kontorsplats, kaffe, utbildningar, ekonomihjälp, resultatstyrning med mera. Den största skillnaden är den SEO-satsning som görs på varje företag i acceleratorn. Under första året läggs 120-240.000 kronor på sökmotoroptimering för varje företag. Sökmotoroptimering är i mina ögon det allra snabbaste sättet att plocka hem nya kunder, något som alla mindre företag skriker efter. Jag tror därför stenhårt på idén.

Det är anledningen till att jag är beredd att investera den sökmotoroptimeringen i, kanske ditt, företag. Vad jag ber om i gengäld är 12% av företaget. Då har vi båda skin in the game.

Låter det intressant? Ansök!

 

 

 

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Comments

 1. Väldigt kul, ser fram emot att höra mer om detta – både ur SEO så väl som företagsaccelerator perspektivet. Starkt jobbat att dra igång!
  Ska tipsa om James på Swedish Startup Space om detta också, tror det är en story som är intressant för dem också!

 2. Snyggt! Tack Karsten.

 3. Hallå!
  Är själv från Övik och har följt dina framsteg med Brath AB, sedan det dykt upp i ÖA att du flyttat hem och startat upp ett företag från scratch grymt intressant hur snabbt ditt företag växer. Kul med folk som sätter Övik på kartan på andra plan än ishockey.
  Ska bli spännande att följa hur det går med acceleratorn och den resan också, det är nog en riktigt intressant resa.
  Vilken marknad inom e-handel är ni mest intresserade av?

 4. Magnus says:

  Roligt att du tycker det!

  Vi har idag inga specifika marknader i åtanke, det viktiga är att det finns skalbarhet och personen/personerna som står bakom.

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+