Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Rite Ventures investerar 12 MSEK i Douglas Roos hemliga projekt

För ett litet tag sedan intervjuade vi Douglas Roos här på Disruptive. Han slutade då precis på Ladbrokes för att starta ett nytt bolag. Vad bolaget ska syssla med är än så länge hemligt men för ett tag sedan kunde Resumé berätta att hans partner kommer att vara Patrik Sandberg som just lämnat VD-jobbet på mediabyrån Starcom. Douglas berättade för Resumé att man låg i diskussioner med bland annat Rite Ventures (som vi tidigare intervjuat Christoffer Häggblom på Rite Ventures ).

Nu har vi hört från säker källa att Rite Ventures kommer att investera 12 miljoner SEK i det nya bolaget. Vad bolaget skall göra är fortfarande hemligt utan istället hänvisar man bara till den tämligen luddiga beskrivningen att det har att göra med Internet och Media.

Pengarna kommer att räcka för att förhoppningsvis bevisa konceptet i Sverige och därefter skall de förhoppningsvis expandera globalt. Då kommer bolaget sannolikt att behöva ytterligare kapital.

Vissa kommer säkert att avfärda detta projekt som överhypat men det är min personliga uppfattning att Douglas är väldigt driftig och Rite Ventures består av skarpa killar som är ganska kräsna med sina investeringar. Således är denna konstellation mellan entreprenör och investerare klockren. Vi kommer garanterat få höra mer om detta projekt inom kort!

Update 1: Christoffer Häggblom som är VD på Rite Ventures berättade just följande för mig

”Bolaget är i en tidigare fas än något av de bolag som vi tidigare investerat i. Vi tror dock stenhårt på Douglas och Patrik, de har många egenskaper som vi gillar. De har varit mycket framgångsrika i sina tidigare arbeten och både är stenhårda idrottare. Patrik har varit med i landslaget i 10-kamp medan Douglas är en flitig maraton löpare. Då Douglas nyligen var i alperna och skidade så pratades vi vid på telefon. Han berättade då att han efter en hel dag i backen hade varit ut och löptränat i bergen och på vägen upp hade han spytt tre gånger av utmattning. Sånt gillar vi, uthållighet och tjockt pannben är något som behövs hos entreprenörer.

”Roos och Sandberg har också bra kunskap och erfarenhet inom det område de skall jobba och det gör att det gör att man kommit rätt långt på väg trots att man är i en tidig fas.”

Update 2: Pratade precis med Douglas på telefon och han ville tillägga att:

“Rite Ventures och gänget bakom det lyckas kombinera de egenskaper en entreprenör söker hos ett riskkapitalbolag. De har ett brett kunnande kring Internet samtidigt som de har en väldigt god förståelse för entreprenörerna. De är villiga att sätta sig i samma båt som entreprenörerna och hjälpa till att ro.”

Ett klart bevis på att investeringar inte bara handlar om kalkyler och excel-ark 🙂

About

Peter Sandberg är en serieentreprenör som bland annat grundade Funplanet som var en av Sveriges ledande webbsajter under slutet av 90-talet. Peters senaste projekt är Megalessons.com

Comments

 1. Rudolf says:

  Imponerande Peter, verkar som du e först med detta!

 2. Frank says:

  Visst är att entreprenörens bakgrund en viktig faktor vid en investeringsbedömning men här låter det ju som ett skämt! Fysisk uthållighet och bra att ha spytt tre gånger? Kom igen, inte seriöst att basera en investering på det argumentet.

 3. Poppe says:

  Kanske inte så seriöst om investeringen bara baserats på det argumentet vilket den nog inte heller gjorde. Men en riskkapitalist investerar mer i (det som denne tycker är) rätt människor än i rätt idéer. Givetvis är detta väldigt subjektivt men det går inte att bortse ifrån. Många entreprenörer skulle nog bra av att bedöma riskkapitalister på samma sätt, dvs ställa sig själva frågan “Vill jag verkligen jobba med den här människan?”

 4. Tommy says:

  Skulle jag dra igång ett företag hade jag nog fått vända mig till nån annan än Rite Ventures. 😉 Nog för att jag har en del bakom pannbenet men att se mig löpträna i Alperna… tja… Det är rätt mycket bättre odds på att man hittar mig på gräsmattan, i vårsolen och med en kopp kaffe. Hahaha

 5. Poppe says:

  Ingen ska bli avskräckt från att ta kontakt med Rite Ventures bara för att man inte tar i så man spyr. Jag tror att en viktig faktor för att Rite satsar i Douglas och Patrik är att dom har ett bra trackrecord från sina tidigare jobb. Detta är en riskreducerande faktor för en riskkapitalist vilket gör att man kan gå in i ett projekt som kanske annars hade bedömts som för riskfyllt om man bara tittat på själva idén. Som vi nog skrivit tidigare i denna blogg: riskkapitalister är generellt allergiska mot risk, de sysslar bara med riskminimering. Ett bra ledningsteam utgör en sådan riskminimering.

Trackbacks

 1. […] offentliggör nu ännu en investering i ett internetbolag. Senast var i förra veckan då dom tillkännagjorde att dom gick in i Douglas Roos och Patrik Sandbergs än så länge hemliga projekt. Nu har Rite […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+