Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Action speaks louder then words!

Detta är ett uttryck som jag ofta slänger mig med och det är verkligen så. Företagande är något praktiskt, man kan inte prata sig framgångsrik och det är bättre att göra något som blir lite fel än att bara prata om att göra det. Det är bara sätta igång och få smuts under naglarna. Jag gillar också andra som visar handlingskraft. Det finns något genuint attraktivt hos dessa individer och jag vill gärna hänga med dem.

Imorse fick jag ett mail som verkligen visar handlingskraft från Clas på Frisim. Peter och jag skriver ju ned en del av våra affärsideer. I vissa fall har detta lett till ganska mycket dialog. Speciellt mina tankar kring feeds och rss. Det har både varit dialog här på bloggen och via mail speciellt med Clas på Frisim och Hjalmar på Hjalmars IT-blogg. Speciellt en av mina uppföljningsposter kring feeds verkar ha fastnat hos Clas. Där skriver jag om en av Guy Kawaskis företag, Alltop. Alltop är en ganska enkel sida som presenterar feeds kring vissa ämnen. Det mailet jag fick av Clas imorse innehöll en länk till en svensk version av Alltop som han, byggt nämligen Nettopp.se. Clas bestämde sig för att bygga denna tjänst efter vår diskussion.  På ett sätt känns det som en egotripp men framförallt är det handlingskraft. Jag är imponerad av dig Clas och vi kan hänga när du vill 😉

Kolla in Nettopp  och kontakta Clas och berätta vilka fler feeds han skall ha med. Skriv också på era bloggar vad ni tyckte om tjänsten och varför ni tror på den eller inte!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Gabriel says:

  http://indychai.com/ – liknande idé med fokus på Indien.

  /Gabriel

 2. Christian says:

  Jag måste säga att jag är förvånad över att Kawasaki lanserade en sådan sida, och ännu mer att man plankar det till en svensk kopia. Jag tycker att det känns gammalmodigt och ohanterligt. Det kommer vara ett ständigt jobb att plocka bort bloggar som överges eller tas över av spammare och sortera bland de nya bloggar som vill vara med.

  Popurls är däremot en bra sida, tycker jag, eftersom den baseras på det mest populära oavsett källa. Internet handlar inte om att läsa alla artiklar från ett snävt urval av bloggar, utan ett snävt urval av artiklar från alla bloggar. Det är helt olika synsätt.

  Jag tror mer på en sida som gör en Popurls uppdelad i flera kategorier. Det är en bättre approach, tror jag. Lättare för den som driver det, och bättre för besökarna.

 3. frisim-Clas says:

  @Christian:

  >Det kommer vara ett ständigt jobb att plocka bort bloggar som överges

  Det är lätt att automatisera. Alltop har det automatiserat – jag har det snart. Att bloggar “tas över” av spammare är ett otroligt litet problem (obefintligt på de flesta bloggtjänster) jämför med att försöka hitta “guldkorn” i det gigantiska utbud av bloggar/splogs som finns. Problemet att finns “bra” (svenska) bloggar kan man attackera på flera sätt, men jag tror att ett bra sätt är att använda Google Readers rangordning av bloggar baserad på antal RSS-subscribers.

  >Popurls är däremot en bra sida, tycker jag

  Ja, jag tycker också den är snygg och bra, och den drar mycket trafik, även om jag inte använder den dagligen. Att jag inte använder den beror på att jag tycker att den innehåller rätt mycket amerikanskt “tjafs” som inte intresserar mig. Alltop är en “reaktion” på PopUrl.com. PopUrl aggeragerar många “aggregatorer” – det är sant, men det innebär också att det inte finns någon kategorisering, utan stor blandning av nyheter/länkar om olika saker under varje “rubrik”. Alltop bygger på kategorisering. PopUrl innehåller en del källor av “samma typ” som Alltop, t.ex: Wired, Boingboing… Det är en rätt avancerad uppgift att automatiskt skapa kategorisering av t.ex Digg- eller Del.icio.us-länkar, men det är intressant.

  >man plankar det till en svensk kopia

  Man och man. Jag gjorde det. Jag kan om ett halvår visa varför jag gjorde det 🙂

 4. frisim-Clas says:

  @Christian, jag funderade lite till:
  Du skriver: “Internet handlar inte om att läsa alla artiklar från ett snävt urval av bloggar, utan ett snävt urval av artiklar från alla bloggar.” Det stämmer bra på “breaking news”, då skiter jag i vilken källa det är, bara de är snabba med ny info; och jag tyvker det stämmer bra på googling generellt, men…

  För mig, när det gäller bloggar så skapar jag mig en “relation” till den som skriver, ungefär som till en krönikör. För mig så spelar det ingen roll vad ett blogginlägg på t.ex. mindpark.se handlar om, jag måste läsa det i alla fall 🙂 Jag är definitvt inne på att läsa (nästan) alla inlägg från ett litet utval av bloggar… och jag tror att många som använder RSS-nyhetsläsare gör likadant.

 5. Rudolf says:

  Jag gillar Nettopp och Alltop för enkelheten i tjänsten. Man kan kanske argumentera att det är för enkelt men allt förtjänar att provas mot verkligheten och jag ser fram mot att höra mer om Clas projekt!

  För just dessa tjänster tror jag inte svårigheten ligger i att bygga användare utan hur tjänar man flis på dem. Det är är formidabel utmaning!

 6. Christian says:

  Jag tror att Alltop och Nettopp kan vara attraktiva för dem som inte vill eller kan använda “riktiga” flödesläsare, men då är ju PopUrls ännu bättre. 😛 Clas resonemang om att man bara måste läsa allt från sina favoritbloggar håller ju bara om det råkar vara så att ens egna favoritbloggar också läggs till av Nettopp-administratörerna.

  Det stora minuset är att man inte får välja vilka källor man vill följa. Och om man får välja källor själv har man ju helt plötsligt en “riktig” flödesläsare — och varför ska man då inte använda Google Reader istället? Jag tror att Alltop hamnar mellan stolarna.

  För egen del skulle jag aldrig använda dem, men jag är ju inte en genomsnittlig Internetanvändare. Vi får väl se om det slår, helt enkelt.

 7. Poppe says:

  @Christian: Gillar din formulering skarpt! “Internet handlar inte om att läsa alla artiklar från ett snävt urval av bloggar, utan ett snävt urval av artiklar från alla bloggar”

 8. frisim-Clas says:

  @Christian: Du skriver: Det stora minuset är att man inte får välja vilka källor man vill följa.

  Men i praktiken vet du inte vilka källor som finns att följa.

  Om det uttryck som Poppe citerar skulle vara hur en “mailstream” surfare tänkter, ja då skulle de använda tjänster som http://www.nyhetsfilter.com (som också är min!). Men det gör de inte! De använder heller inte bloggsökmotorer! Så hur hittar surfare nya bloggar? Ja, kanske surfar de runt på bloggportaler eller katalogsidor för att hitta dem 😉

 9. Rudolf says:

  Clas:

  Kan du inte berätta lite mer om vilket användande du ser av bloggsökmotorer och dylikt?

  Jag tror det skulle ge oss alla lite insikter!

 10. frisim-Clas says:

  Glömde: … Jo, “blogrolls” används nog rätt flitigt av folk för att hitta nya bloggar också, i alla fall gör jag det.

 11. frisim-Clas says:

  @Rudolf skriver: “…vilket användande du ser av bloggsökmotorer och dylikt?”

  Nja, det är bättre du frågar Knuff-Johan om hur stor andel det är av hans besökare som genomför en sökning.

 12. Erik says:

  Hej,

  håller helt klart med er. Det är så många som hela tiden säger “den idén hade jag också” – men väldigt lite som händer. Fick tag på en ny bok häromdagen som heter “Tjäna pengar på internet när du sover” av Sjöberg – det är ganska intressant. Verkar vara en kille som verkligen gör prylar. Erkänner också att en del blir tokigt 🙂

Trackbacks

 1. […] som skrivit om Nettopp-tjänsten är: Disruptive.nu om action speaks louder then(sic!) words!, SvDs Per Åström om linkr.se (RSS, KIS och konsten att utföra) och ClaJoh om Nettopp, Alltop […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+