Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptives födelse!

Som flera av er märkt har jag börjat utforska videomediumet. Från början var det så att jag vill effektivisera mina intervjuer. De tog alldeles för lång tid även om det var väldigt roligt att träffa dessa människor. Det finns så många fler historier jag vill berätta och framförallt så många som förtjänar att berättas, som aldrig får lämna köksbordet hemma hos historieägaren.

Jag vill också berätta min historia, mina möten, tankar och infall. En sak har bloggandet lärt mig. De har ett värde och jag har något att säga till världen, inte bara till min närmaste krets.

I förra veckan var jag hemma hos Peter och styrde upp den kommande omdesigen av Disruptive(ja, det är slut med den stökiga designupplevelsen, Disruptive förtjänar ngt bättre 😉 ) och då sköt(heter det så på svenska) denna videon av oss själva där vi pratar kort om hur Disruptive kom till.

Vi har också en hel kanal på Youtube, disruptivekanalen. Om ni prenumerar på den får ni första tjing på alla videos som läggs upp. En del trams också som aldrig når bloggens första sida finns där också 😉 Luta er nu tillbaka och njut av denna historien!

Transkribering av videon.

Christian Rudolf: Hej Disruptive-läsare.
Peter Sandberg: Hej på er.
CR: Detta är vår första gemensamma film.
PS: Ja Christian har köpt en videokamera som han är omåttligt förtjust i. Jag måste erkänna att jag börjar själv tycka att den är lite rolig, och Christian har gjort några intervjuer med den, och nu har han fått idén att han vill intervjua oss själva.
CR: Dessutom är det så att jag fick lite feedback på den förra filmen att jag skulle ha ett bättre stativ, så idag har jag skapat ett stativ av clementinskal. Det syns inte på kameran men den står där på ett gäng clementiner.
PS: Den vilar mjukt.
CR: Vi ska väl försöka prata om varför vi startade Disruptive här idag. Peter, varför startade vi Disruptive?
PS: Jag tror… Om jag minns rätt så var det som så att vi förra sommaren satt ute på min balkong. Vi är för övrigt hemma hos mig idag och gör denna intervju så det här är köket, och kameran vilar på köksbordet kring vilket mycket utvecklingsarbete har gjorts på bland annat Moyume som jag jobbar med också, och mycket bloggande på Disruptive.
CR: Det är alltså här vi… en historisk plats alltså. Det är alltså här vi beslutade oss för Disruptive.
PS: Ja.
CR: Och det är antagligen hit folk kommer att vallfärda när vi är borta.
PS: Ja precis. Nej det kommer ni säkert inte att göra. Men vi träffades förra sommaren. Christian kom förbi hem här och… bara på ett vanligt trevligt besök. Och när vi satt ute på balkongen och började prata så… så som jag minns det så gick tongången så här, att vi ville göra någonting roligt tillsammans, ett slags hobbyprojekt. Och ganska snabbt kom vi in på att det kanske skulle vara kul att prova på det här med att blogga tillsammans. Eller minns du det så Christian?
CR: Jag kommer ihåg att du var lite pådrivande för en gångs skull. Och jag var väl ja-sägare så jag visste nog inte vad jag gav mig in på.
PS: Ja nu är det ju så att Christian är ju aldrig en ja-sägare, han är ganska så möjlighetsorienterad, men han är definitivt inte en ja-sägare, och jag minns inte att jag hade någon pådrivande roll i detta. Men vi satte nog igång direkt efter den kvällen. Det vill säga, vi reggade en domän, fick hjälp av en god vän som heter John Strömstedt att sätta upp detta. John jobbar för övrigt med mig och Moyume också. Och sen så var det bara att sätta igång, och då måste faktiskt Christian få berätta, att det var lite roligt när vi startade för Christian, han hade någon form av prestationsångest. Så att de första inläggen, om man går tillbaka historiskt och tittar så fick jag nog blogga i två veckor nästan innan Christian fick ur sig sitt första inlägg, för han tyckte att det måste vara ett väldigt bra. Men jag hade ju märkt det, från mitt första inlägg och framåt att kvalitén var lite si och så, men det viktiga var ju ändå att få ur sig någonting. Och sen så… Förhoppningsvis så hoppas jag att ni också upplever det som så att kvalitén sakta men säkert blivit bättre på Disruptive
CR: Det som ju gör historien ännu roligare, inte nog med att jag hade kramp. Det var ju ingen som skulle läsa det i början i alla fall, så att…
PS: Nej det fanns ju inte så många läsare på Disruptive då, och så därför var ju Christians farhågor helt onödiga. Men han har ju definitivt kommit över det nu och nu är det han som senaste månaderna bloggat mest här på Disruptive. Han leder inläggsligan, och jag vet inte riktigt när jag kommer att kunna komma ikapp honom.
CR: Du har ju en bra ursäkt. Du håller ju på med en Facebook-app.
PS: Ja just ni i dagarna sitter jag här och försöker hacka ihop en Facebook-app. Men jag hatar dokumentationen kring Facebook. Det är skitkul att de har öppnat upp det och gjort ett API kring det hela så att man kan göra roliga saker på det. Men det är inte världens enklaste snårskog av dokumentation att ta sig igenom för att ens få de enklaste sakerna att fungera tycker jag.
CR: Men i vilket fall som. Nu är vi här. Typ två och ett halvt tusen besökare i veckan senare. Vi har bevisligen gjort någonting rätt upplever jag, och det tror jag ni tycker också, med tanke på alla ni här. Och detta är vår första video tillsammans. Så inte nog med att vi har en blogg tillsammans, nu har vi gjort en video tillsammans också. Man kan ju tro att Peters fru börjar få riktig konkurrens.
PS: Ja hon upplever det nog så själv. Jag pratar nog mer med dig än med henne vissa dagar. Men jag vill också säga som så att det är jättekul att så många av er som besöker bloggen faktiskt kommer tillbaka, och det är otroligt kul att blogga om just de ämnen som vi bloggar om här på Disruptive. Såsom framför allt då entreprenörskap som vi båda ju brinner ganska varmt för och det finns ju många ute i Sverige som gör det och via bloggen har vi kommit i kontakt med helt fantastiska människor. Tveka aldrig att mejla mig eller Christian om ni vill träffas och bolla idéer eller bara allmänt surra om saker och ting.
CR: Det var allt från Disruptive i kväll. God natt.
PS: Hej!

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Ha ha! Ni är så sköna….

  Kul, mera sånt…Plus att jag måste ju självklart säga att det är bra med videos 😉 Eftersom jag tycker att varenda hemsida som existerar borde ha en video…

  Nån vacker dag sen, när vi träffas, ska vi se till att ni får en present av oss, en professionell video a la Cinemavision… 🙂

 2. Rudolf says:

  Det ser vi fram emot. Jag har mkt att lära så kom gärna med tips!

 3. Då ska du egentligen prata med min kompanjon, som också heter Peter 🙂

  Det är han som står för alla våra produktioner…Men det gäller att till och börja med ha bra utrustning… Sedan ska man ha bra program att editera filmerna i… Och slutligen handlar det om ren fantasi och att vara kreativ…

  Men det har du säkert 🙂

 4. Rudolf says:

  hehe

  jag tror jag brister på alla de punkterna 😉

 5. Anton says:

  Skön video! Satt och smålog från början till slut! 😀

 6. Det är bra att ni börjar göra videos, alltid trevligt. Sen så kan ni tipsa mig också om vad jag behöver när jag får tummen ur och börjar göra videorecensioner… 🙂

 7. Rudolf says:

  Tony:
  Jag är aldeles för tidigt i min utvecklingskurva för att ge tips. Jag bara satte igång och köpte en cam. Nästa investering är en mikrofon och ett stativ

 8. Rudolf says:

  Anton:
  jag visste att du skulle kommentera när jag la upp den 😉

 9. Mattias says:

  Klementinskalstativ! 🙂 Kanske början på en ny trend!

 10. Björn says:

  Ta en bild av clementinskalen. För övrigt en klockren video som jag kollade på innan jag begav mig ut för dagens ärenden. Nu kan jag även visa frugan vems blogg jag ideligen refererar till.

 11. Björn

  Nästa gång skall jag fota det jag riggat kameran med. Men till er vänner av ordning. Jag skall köpa ett stativ.

  Ngn som vet ngt billigt?

 12. Mycket trevlig video! Det blev en riktigt bra och personlig touch. Fortsätt så här!

 13. Lisa says:

  Jag vill också göra video! Det verkar grymt kul. Och smart. Fast jag saknar en detalj i historien: hur kom det sig att ni döpte bloggen till Disruptive? Och varifrån kommer era alias?

  Solsken,
  Lisa

 14. Rudolf says:

  Lisa:

  Det är grymt roligt. Precis som bloggande var en glimt av framtiden för mig, så var video det också. Vilken kraft det finns i det mediet!

  Disruptive ja, Det betyder störning. Man kan se entreprenörskapet som en störning. Som rubbar saker och ting, som får världen att ändra riktning.

  Den digitala revolutionen är också en störning. INternet och mobiltelefoner ritar om kartan på en nivå som är svår att greppa. Världen som vi känner den idag, kommer ändrats totalt om bara 20 år. Återigen en koppling till ordet “störning”

 15. johan rhodin says:

  Hehe ja. Slås mest av att disruptive har blivit en av mina dagliga “att göra” saker: hem från skolan, kolla mailen, läsa disruptive

 16. Kul att höra Johan. jag hoppas vi kan nå dina förväntningar på oss!

 17. Judith says:

  GO GO GO!!! / Smurfan

Trackbacks

 1. […] Disruptive via din RSS-läsare RSS feed. Rock on!För er som sett videon om Disruptives födelse så inser ni att Disruptive inte var så planerat. Det var en spontan grej på Peters balkong som […]

 2. […] finner ni en länk till apelsinskalsvideon som egentligen handlar om Disruptives födelse, början på vårt samarbete. För er som är […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+