Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Jag, Entreprenör

Idag läser jag via Jerrys Silwers flöde, Göran Widhams post “Jag, Makthavare“. Den handlar om makt och sociala medier. Att makt tilldelas man av någon annan och om man delar mycket, tex genom bloggande så tilldelas man makt och förändringsförmåga. Så här skriver Göran och de orden borde ni läsa. De berör

“Ingen människa är betydelselös. Ingen människa är maktlös. Bloggandet och användandet av de sociala medierna eller för den delen hela internet som ett ställe för opinionsbildning och idéproduktion individuellt eller i grupp är en förstärkare. Den makt som alltid funnits i oss människor att ta ansvar för våra egna idéer och tankar om hur vårt eget och vårt gemensamma liv ska gestalta sig, den har fått en ny kanal. Det finns nya vägar ut ur den självpåtagna maktlösheten. Det finns en ny arena att be om andra människors stöd, bifall eller samarbete. När du får någon av dessa saker så får du makt, tillsammans bygger ni en maktbas som om den blir stor nog kan påverka folks tankevärld, folks uppfattningar och i sista ändan deras beslut. Det är så man gör.”

Lek med tanken att ni bytar ut “bloggande” och “sociala medier” i detta stycket och ersätter dem med ord som “entreprenör” och “entreprenörskap” . Betydelsen är nästan detsamma. Göran fångar betydelsen av den sociala revolutionen men också själen i entreprenörsrevolutionen som pågår. Dessa två makrohändelser är förknippade med varandra för de gör samma sak för den enskilda människan. Individen kan äntligen bli fri och skapa sitt egna öde. Det är av precis de skälen som Göran anger som jag hänger mig åt att försöka skapa saker om än i det lilla det är också därför jag bloggar. För när jag delar, då kan jag påverka min värld.


About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

  1. Vilken bra tolkning av min text. Jag läser den med nya glasögon och inser att det är i skärningspunkten mellan min roll som entreprenör och bloggare/politiskt engagerad som min tro på nätet och samhällsförändring bor.

  2. Rudolf says:

    Kul att kunna visa en dimension till!

Trackbacks

  1. […] Jag, Entreprenör-läs Görans inspirerande text om nätverksamhället […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+