Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Den sociala aspekten av Länkbyggande!

Jag tror inte det har gått så många läsare förbi att jag är rätt insnöad på länkar och jobbar en hel del med länkbyggande på olika sätt. Mina metoder är nog mer sociala än vad den genomsnittliga SEO:arens metoder. Det betyder också att det händer märkliga saker när jag är därute, någonstans i indexet och kommunicerar med människor och det är en sådan historia som jag vill dela med er idag. För vissa dagar förvånas man!

Anders Färdigh och jag gjorde en video om Iphone Utveckling. Få saker är så effektivt inom socialt länkbyggande som Video. Ja ni kan nästan märka det med tanke på att jag är en av de bloggare i Sverige som producerar mest video. Video är det nya svarta inom länkbyggande om ni ännu inte visste det. Nedan ser ni den videon jag och Anders gjorde. Målgruppen är de som ännu inte har så mycket insikter i Iphone utveckling.

En av de mottagaregrupper jag jobbade med är sidor om Iphone och jag fick ett anmärkningsvärt svar från AppTV, ett videosvar. Michael på AppTv hade gjort om min och Anders Video och adderat egna kommentar. Jag gillade verkligen sättet de gjorde detta(med en stänk av ironi) och blev alldeles berörd.

Du måste ge andra något att prata om

Detta är ett utmärkt exempel på hur viktigt innehåll är. Du måste ge andra något att prata om nämligen och bra innehåll är intressant att prata om. De kommer inte prata om dig om du står tyst som en mus i hörna. Du måste skapa något som är pratbart och sedan ge dig ut och prata, diskutera, engagera och marknadsföra ditt innehåll. Bra innehåll utan ett litet skrik är inte annorlunda än inget innehåll alls.

Det du också skall dra lärdom är att AppTV tog mitt prat och gjorde om det. De tog innehåll i som var brandat mitt och Anders och sedan skapade de något nytt av detta. Detta är internet, du har ingen kontroll. Genom detta prat kan människor omdefinera dig och du har ingen kontroll över det. Dock kan du genom att ha dialoger och bra innehåll styra detta prat något och därmed långsiktigt skapa en positivare bild av ditt varumärke. Att du tillåter och att andra vill omdefinera ditt innehåll är ett utmärkt skydd mot sådana som har ändrat på ditt varumärkessök i Google.

Andra artiklar om länkar och anmärkningsvärt innehåll

Fler anmärkningsvärda videos om disruptive

Vad JFK lär oss om länkar

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Trackbacks

  1. […] Disruptivedoktrinen Föregående: Den sociala aspekten av Länkbyggande!| […]

  2. […] ibland på sig svarta, gråa eller vita hattar och önskar sig av någon konstig anledning alltid länkar i […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+