Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Länktips Från Stranden

Var i Manuell Antonio National Park häromdagen. Låg på stranden där, långt ifrån mitt digitala liv. Ett bra tillfälle att samla mina tankar och spontant gjorde jag en video från stranden om länkar och en spaning för hur man kan framkalla naturliga länkar. Temat på videon är:

“Pratar du med människors förnuft, skapar du insikt, pratar du med deras känslor, skapar du handling”

På internet är handling nästan alltid dela, länka, twittra, maila en kompis(och i vissa fall kommentera). Då börjar ni förstå hur viktigt det är att prata med människors känslor!


Andra poster om länkar

Länkarna Utmanar Nationalstaten

Såhär galna upplevelser får man när man länkbygger

Bra sätt att få länkar Enligt Google

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Stefan says:

  Känner igen stranden 😉 Var i Manuel Antonio/Quepos 14 dagar förra hösten. Hyfsad skillnad mot Stockholm just nu…

 2. Rudolf says:

  Ja, du ser hur jag kisar hela tiden i videon och ändå sitter jag i skuggan!

 3. Fredrik Näs says:

  Haha “- alla Disneys krav” otroligt bra!

  MVH
  Fredrik

 4. Santos says:

  “Jag är helt säker på att katter är en av internets grundpelare.”

  Haha, amen to that. Skulle kunna bli en rolig artikelserie, “vad du som internetentreprenör kan lära dig av katter”. 🙂

 5. Rudolf says:

  Santos:

  hehe, ja, fast inte lika mkt som bilder på fulsöta katter.

  Dock borde jag kanske göra ett bildspel och bomba ut för att bevisa min poäng 😉

 6. Du ser ut att ha det riktigt bra i Costa Rica! 🙂 Det känns som du har en väldigt bra poäng i det här med att koppla till känslor för att skapa handling.

 7. Wedholm says:

  Mycket bra inlägg och jag kan nog hålla med om att katter är en stor anledning till att internet blivit vad det är idag. Jag tycker hela ditt resonemang stämmer. Folk är väldigt pigga på att dela med sig av sådant som berör dem på ett personligt plan. Simple is brilliant helt enkelt.

 8. Rudolf says:

  Tack Wedholm (Kristoffer)

 9. http://frokenmilla.blogspot.com says:

  Intressanta tankar!

 10. Erik says:

  Katter lät väldigt intressant. Man kanske skulle göra ett litet test med det 🙂

Trackbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Nicolai Wadstrom and Johanna Ericsson, Carl Zetterberg. Carl Zetterberg said: Länktips Från Stranden – Disruptive – En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0 http://t.co/UhShaux […]

 2. […] it (killen är superinspirerande, kolla in hans filmer & föreläsningar också) samt efter Christian Rudolfs tankar om länktips där han uttryckte: “Pratar du med människors förnuft, skapar du insikt, […]

 3. […] är inte så att jag inte hängett mig åt kontrovers i ibland. Kontrovers och näthat är kraftfulla marknadstrategier. Enkelt exempel på hur framgångsrik kontrovers kan vara, sett ur ett marknadsperspektiv, är […]

 4. […] Mina Bästa Bloggtips! “Pratar du med Människors intellekt skapar du insikt, pratar du med deras känslor, skapar du… […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+