Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Du väntar på ett tåg, ett tåg som kommer ta dig långt

Jag är en entreprenör, jag har aldrig varit något annat och jag kan inte vara något annat. Därför är det dags för mig att, än en gång, lämna tryggheten och kasta mig ut. Nu är det dags att stå på egna ben igen.

Från och med den första Augusti går jag ut från kontoret och är inte längre en anställd, det är spännande och jag längtar redan ordentligt. Självklart kommer det vara SEO som är ryggraden även i det här nya äventyret och vi är redan i rörelse. Vi är idag tre personer som arbetar i företaget (medräknat mig) och målsättningen är att bli några fler kring årsskiftet.

Jag kommer förstås dela med mig här av det som händer.

About

Magnus Bråth är en svensk sökmotoroptimerare för tillfället bosatt Övik. Magnus arbetar på vardagarna heltid med SEO och har fingrarna i en rad svenska startups. Framför allt är det företaget Brath som upptar tiden.

Comments

 1. Jonas says:

  Oj, spännande Magnus! (Ledsen för lite småsena kommentarer på allt, har ju varit iväg på årets semestervecka 🙂 Hoppas det ska gå riktigt bra för er!

 2. Magnus says:

  Haha, man får kommentera när man vill. Tack för lyckönskningarna!

 3. Daniel says:

  Lycka till Magnus! Tog samma steg i maj för att satsa på egen e-handel, samt några mindre konsultuppdrag inom SEO.

 4. Jag gillade jämförelse med tåget som tar dig långt.
  Det är som Douglas Roos säger att entreprenörskap handlar om att våga dra undan mattan för sig själv. Det är svårt att lämna tryggheten för de flesta men vissa gör det om hela tiden. Beundrarsvärt! Lycka till!

 5. Toni says:

  Hej Magnus!

  Såg att du och Aaron är på väg och starta upp nytt och vill bara önska stort lycka till! Inte för att jag tvivlar en sekund på att det kommer gå jättebra för er. Tycker också att det är extra roligt att ni startar i Ö-vik. Allt behöver inte alltid ligga i Stockholm, och det finns ju stora kostnadsmässiga fördelar med det också vilket fler borde upptäcka. Kör så det ryker nu och visa att går även utanför storstan!

  //Toni

 6. Magnus says:

  Tackar. Aaron är faktiskt inte med däremot, han tar över mitt jobb som Head of SEO på HLM.

Trackbacks

 1. […] du kanske vet har jag precis börjat på att bygga ett nytt företag och jag tänkte att jag skulle börja direkt med att dela med mig av lite data. Företaget är […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+