Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Svenska Entreprenörsbloggar!

På denna sidan finner ni en katalog över svenska entreprenörsbloggar. Jag hoppas att det är så att denna lista aldrig blir färdig.

Entreprenörsbloggar:

Stefan mahlsteinStefan Mahlstein är en svensk entreprenör som startat flera företag och finansierat ett gäng till. Han har ganska nyligen startat en blogg och den imponerar. Han skriver mycket om de erfarenheter han gjort under sina företagarresor. Om du är nybliven företagare rekommenderar jag att du följer denna!

Andreas Bard är internetentreprenör och bloggar om sitt liv som entreprenör och entreprenörskap i allmänhet. Andreas Bard driver bla Domainers, en söktjänst för deaktiverade domäner. Andreas är välkänd på nätet och vill du snabbt komma in i internetföretagarvärlden är han snubben du skall lära känna.

Jonny Elofsson driver ett antal internetprojekt, bla sin webbyrå i Örebro som heter Elmeta. Jonny jobbar mycket med SEO och hans entreprenörsblogg hittar du här.

Björn Sennbrink har en konsultfirma som hjälper företag med kommunikation på webben. Det som är annorlunda med Björns tjänster är att han föredrar att arbeta med wordpress. Detta inkluderar alla delarna av wordpress, anpassning, uppsättning, SEO, kampanjer osv. Björn är en av få som positionerar sig som konsult för wordpress!

Mattias Nyberg driver tillsammans med Jim Westergren, Marcus Westerberg och Niclas Strindell Westpeak AB Mattias driver ytterligare två företag förutom Westpeak. Disruptive finner det märkligt att Mattias hinner blogga men vi är glada att han gör det 😉

Kort av bengt Båvegård!Bengt Båvegård driver ett konsultföretag för rådgivning och konsultation inom Ny Media. Brainjam är Bengts blogg för att kommunicera ut sina tankar kring internet, marknadsföring och social media. Bengt driver också ett onlinemagasin om foto, Bild och Foto. För att se hur bra Bengt sök på ordet foto,fotokurs eller annat ord som har med foto att göra och se träffbilden på google! Han också samarbete med flera professionella fotografer.

Logga av David från CinamvisionMin bloggkompis David driver CinemaVision. Ett företag som avdramatiserar produktionen av video och reklamfilm. David bloggar om sitt företagande och sin produktion av reklamfilmer och video.

Sanna OhlanderSanna Ohlander driver Salamander Projekt och Media i Malmö. Sanna gör olika typer av jobb kring mediarådgivning, projektledning och föreläsningar. Salamanders blogg handlar om kvinnligt företagande, medier och marknadsföring.

Patrik högberg hos disruptivePatrik Högberg är känd för att startat Familjeliv och Bröllopstorget som sedermera köptes av Stampen. Patrik har en blogg där han skriver om sina erfarenheter kring sitt internetföretagande! Patrik har en hel del erfarenheter kring att bli uppköpt av ett mediabolag!

Marcus Zacco på DisruptiveMarcus Zocco bloggar om sitt företagande och ger nyttiga tips om hur man använder nätet, copy och sociala medier i sin marknadsföring. Det händer att det kommer tips om företagsstrategi också. Marcus driver Strategisk Marknadsplan vilket är ett koncept för att coacha entreprenörer till framgång

Traveas på DisruptiveTraveas – The Blog drivs av Jack Melcher-Claësson, en internetälskande entreprenör, familjefar, fotbollsfreak samt en av grundarna till www.traveas.com. Bloggen handlar om entreprenörskap i allmänhet och om utmaningarna i det dagliga arbetet för gänget bakom Traveas i synnerhet. Den tar upp tankar om allt från försenade flyg, mobila tjänster, internet, företagande till om varför resenärernas makt kommer förändra reseindustrin. Syftet med bloggen är att Traveas skall utvecklas på absolut bästa sätt för sina användare.

Jag blir alltid glad när jag får ett mail av Bengt. Han har något speciellt när han skriver. Jag hoppas verkligen jag kan träffa honom någon dag. Tills dess så får jag nöja mig med att läsa hans finurliga blogg. Dagtid driver Bengt BolagsBolaget. Det är en enkel tjänst där du kan ta anställning och sedan sköter de fakturering, admistration och övrigt för dig En smart uppfinning om du är en småföretagare och kanske dessutom inte jobbar heltid med ditt företag.

Per-Fredrik Hagermark är entreprenör i mobilbranschen. Bor i Luxemburg och bloggar på engelska på Mobiletribe. Per-Fredrik driver Acemob som säljer, marknadsför och utvecklar mobila tjänster som därefter marknadsförs i olika medier

Alfahaneted!Ted Valentin, aka Kartkungen driver en blogg. Ted är speciell. Han går sin egna väg. Det kan tyckas enkelt nu när han sålt ett företag men jag tror Ted gick sin egna väg redan när han jobbade med det företaget och då var det nog inte alltid så fett. Ted är en av de mest tongivande entreprenörerna på nätet i Sverige idag som tar sig tid att blogga. Värd att följas!

Christian Sjöberg startade NetClean för några år sedan. NetClean har en programvara som blockerar sidor som har känsligt innehåll, tex barnporr. Christian tog tag i sitt bloggande efter ett möte med mig och driver nu en blogg på Netclean där han diskuterar entreprenörskap och barnpornografi(och alla aspekter kring detta känsliga och komplexa ämne!

christofferbjorkwallChristoffer driver ett 30-tal hemgjorda hemsidor som tex Presenttips.com och KöpaBostadGuiden.se. Flertalet av sidorna startades under ett projekt 2006/2007 där han sa upp sig för satsa på egna företaget och åka till Bali för att göra hemsidor. På “Du säger väl inte upp dig” bloggar han om webbutveckling, entreprenörskap och resor.

maria-gustavssonMaria Gustafsson aka Maria på MIKU är både akademiker och entreprenör som brinner för kommunikation mellan människor och personlig utveckling. En mix hon kallar Redig Rebell vilket även är namnet på hennes dialogblogg om entreprenörskap och företagande. Maria driver företaget MIKU på västkusten, där de arbetar för att ledare och personal ska nå längre och ha roligare på vägen. Företagsbloggen nr 1 är Kommunikation & Utveckling. Eftersom mat är Marias passion bloggar hon med bildrecept i Prat & Mat. Välkommen!

gustavjosefsson1Gustaf Josefsson är entreprenör och professionell idéspruta. I sin blogg skriver han om sitt projekt “Entreprenörsjakten“, Sveriges driftigaste femkamp, men också om livet, samhället och om sin syn på entreprenörskap.


olaryngeOla Rynge driver The Rynge Group som hjälper entreprenöriella personer och företag att utvecklas genom konceptet coachsulting, en kombination av coachning och konsultning med fokus på att individen själv ska kunna arbeta vidare efter avslutad coachsulting. I The Rynge Blog skriver Ola om marknadsföring, att bli mer effektiv, personlig utveckling och personliga varumärken

jonathansuloJonathan Sulo är en nätentreprenör av den mest grundläggande skolan. Han har nämligen varit delägare i och utvecklat webbhotellen Loopia och Binero. Har gått från teknik och drift till företagsledning och marknadsföring. Skriver om företagsamhet, trender, marknadsföring och mer på sin entreprenörsblogg

pierreklaesson2Pierre Klaesson 22 år har flera webbsidor inom alla möjliga kategorier som han underhåller och utvecklar med sitt företag Webbdo.se! Han gillar att arbeta med publiceringsverktyget WordPress för att det är flexibelt med många utvecklingsegenskaper. Hans främsta egenskap och det som han brinner för är sökmotoroptimering.

gustav-oscarsonGustav Oscarsson driver websidan Nytt företag. En mötesplats för entreprenörer. Gustav hjälper människor med “Möten” och som jag förstått det framgångsrikt. Gustav var även med i Draknästet där han fick finansiering av en av drakarna.


magnus-penkerMagnus Penker är entreprenören och investeraren som gått igenom faserna Entusiast, Missionär, Visionär, Desillusionerad, Reflektiv och nu Konstruktiv. Han har skrivit såväl svenska som amerikanska fackböcker, utbildat tusentals människor i IT-branschen, grundat, fusionerat, köp och sålt åtskilliga bolag inom IT, Media och kommunikation och har samlat på sig en del
om vad som gör att saker händer på riktigt och tvärtom. Ofta smärtsamma omställningar, han kallar det för Shift Happens.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Snabbavveckling av bolag says:

  Imponerande skara entrepenörer…

 2. Erik Wallin says:

  Tack för ett bra arbete med att samla flera intressanta entreprenörer på en sida!
  Men efter att jag klickat runt lite undrar jag om sidan fortfarande är aktiv? Om inte, har ni tips på andra liknande sidor?

Trackbacks

 1. […] den troligen är mycket djup). Ett exempel kan ni se här på Disruptive, där jag lägger upp entreprenörsbloggar. Är det någon som inte tror att detta är den mest kompletta listan över […]

 2. […] att jag sållat mig till listan av Sveriges webbentreprenörer efter att ha förarats en plats på Disruptives lista över webbentreprenörer och jag gissar att ganska ungefär alla, utom jag, på den listan var på 24hbc. Det jag verkligen […]

 3. Att välta en pyramid | Sennbrink Konsult - WordPress-hjälp says:

  […] Uppdatering 27 jan. -09 Bengt Gustavsson publicerade nyligen ett läsvärt inlägg på sin blogg: “Om alla tänker som chefen blir det inte mycket tänkt”, gå dit nu och få fler perspektiv på ovanstående text. Bengt driver för övrigt BolagsBolaget som erbjuder smarta lösningar för du som konsultar men som inte har eget företag med allt (lärorikt) som det kan innebära. Jag hittade Bengt via Disruptives sida om svenska entreprenörsbloggar. […]

 4. […] det behöver inte vara så. Ni läser många fler bloggar än Disruptive. Troligen flera av dessa bloggar. Ni är primärt intresserade av entreprenörskap online och nätet är en stor del av ert liv. […]

 5. […] Uppdatering 27 jan. -09 Bengt Gustavsson publicerade nyligen ett läsvärt inlägg på sin blogg: ”Om alla tänker som chefen blir det inte mycket tänkt”, gå dit nu och få fler perspektiv på ovanstående text. Bengt driver för övrigt BolagsBolaget som erbjuder smarta lösningar för du som konsultar men som inte har eget företag med allt (lärorikt) som det kan innebära. Jag hittade Bengt via Disruptives sida om svenska entreprenörsbloggar. […]

 6. […] För några år sedan arbetade jag aktivt för att bygga Disruptives läsekrets. Jag befann mig i förälskefasen till bloggandet och trålade hela det svenska Internet letandes efter bloggare att interagera med. Så en dag fann jag Bengt Gustavsson och hans blogg Bengts Bokstaveri & Blogg. När ni läser den förstår ni varför jag fastnade direkt. Jag har under åren ständigt återkommit och faktiskt läst flera av Bengts poster flera gånger. Det är min åsikt att Bengs Blogg är Sveriges bästa Entreprenörsblogg. […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+