Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Med en WordPressinstallation och ett Twitterkonto kan man slå världen med häpnad

Min bloggpost om twittrande entreprenör från igår fick verkligen fötter. Man kan nog säga att den gick i omloppsbana i den sociala mediasfären. En upplevelse jag önskar alla disruptives läsare. Denna blogpost satte också igång tankeprocesser hos mig. Jag kan ju inte låta bli att analysera händelser som dessa och jag fick ny dimension på denna revolution som pågår, den revolution vi kallar internet.

Jag ville skapa något som flög i Twitter och det lyckades jag med. Det var först i efterhand jag insåg vad jag gjort. Min förväntan var nog inte att de jag listade skulle få så många följeslagare utan posten skulle bara flyga. Jag tänkte mig att det kunde bli i genomsnitt 5-10 nya följeslagare per listad person. Denna åsikt byggde jag på uppfattningen inte att det finns ett brett intresse för entreprenörskap i vårt land. Det är ett rätt nerdigt ämne. Jag hade helt fel! I skrivandet stund skulle jag gissa att varje person fått i genomsnitt 50 nya följeslagare och det lär stiga de kommande dagarna

Låter kanske inte så dramatiskt men när vi börjar summera så visar det sig att det kanske skapats 5000 nya relationer på 24 timmar. En enda blogpost förde samman 5000 människor på ett dygn. Under större delen av dagen har jag försökt fundera ut någon koncept som finns i den analoga världen som kan matcha detta men jag kommer inte på något. Nu kanske inte alla är tvåvägsrelationer men jag tror många är och kanske skapas 10000 nya relationer innan denna blogposten hamnar i internets arkiv och glöms bort.

Jag tror internet är vår generations månlandare. Ett projekt som samlar oss och en upplevelse som är större än oss själva. Varje generation har det. För våra föräldrar var det månlandningen, för våra mor och farfäldrar var det WW2. Vår är internet. Jag satt här hemma i min soffa under tre nätter och kokade ihop en cool bloggpost som sammanförde tusentals människor med varandra. Jag tror inte jag är unik eller ens speciell. Detta pågår överallt just nu på hela vår jord. Kanske skrivs exakt samma blogpost av någon som inte alls är så olik mig på något annat språk.

I min livstid kommer hela vårt samhälle att transformeras. Min blogpost är ett levande bevis på att alla människor vi alla kan delta i denna revolution och forma framtiden. Jag tror faktikst min blogpost formade vår framtid, en gnutta.  Mina verktyg var endast två, WordPress och Twitter och dessa kan alla, precis som en Kalashnikov, lära sig använda. Med en WordPress installation och ett Twitterkonto kan man slå världen med häpnad.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Johan says:

  Jovisst kan alla lära sig använda WordPress och Twitter, på samma sätt som alla kan få ett piano att låta. 😉

 2. Rudolf says:

  *ler*

  Bra liknelse. Men man säger också att vi alla är barn i början. Kolla i arkivet, min första blogpost. Kan jag lära mig, kan alla.

 3. Stellan says:

  Jag halkade in på listan i ett sent skede, men det rasar in nya followers hela tiden. Hoppas du också får ut nåt av detta, Rudolph!

 4. Tore says:

  Det jag gillar med dig Rudolf är att du ser det vackra som andra missar eller tar för givet. Det verkar som att du stannar upp och betraktar vad som händer. Du ser det stora när alla andra är upptagna med det lilla. Du ser den stora revolutionen när andra kommenterar nya features i facebook som dom inte gillar.
  Jag gillar det med dig. När man ser det du skriver och inser att ja, internet håller på att bli något fantastiskt, då fylls man av glädje 🙂

  Tack för det!

 5. Rudolf says:

  Tack Tore

  Precis den du beskriver, vill jag vara!

 6. Ja, jag har också förundrats över de ringar som din droppe i Internet-oceanen skapat. Som en av de du nämnde i din lista så var jag helt plötsligt del av ett enormt snabbväxande nätverk av sköna människor. Mitt huvud har snurrat oändligt med tankar kring detta men jag tycker du fångar det bra i detta blogginlägg.

  Sannerligen: “Med en WordPress installation och ett Twitterkonto kan man slå världen med häpnad.”

  Lägg till detta Facebook och alla andra social medier så svindlar tanken ännu mer.

  Trevlig Valborg! / Håkan

 7. Rudolf says:

  “över de ringar som din droppe i Internet-oceanen skapat”

  Bra beskrivet!

  Som jag skriver så är internet en resa man måste uppleva och det kändes som jag lyckades få med 100 personer på denna resan!

 8. Fascinerade, Internet slutar helt enkelt aldrig att fascinera mig. Tänk hur relativt lite som krävs (wordpress, twitter och lite tid) för att få en otrolig genomslagskraft. Man ser hur sammarbetsmöjligheterna växer över gränserna på alla håll och kanter.

 9. SuperAndy says:

  Coolt att det fått såna här effekter och tack för att jag fick vara med på listan.

Trackbacks

 1. […] Med en WordPressinstallation och ett Twitterkonto kan man slå världen med häpnad […]

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+