Sidkarta | Disruptive RSS | Kommentarer RSS

Disruptivedoktrinen-En Manual för Entreprenörer!

Peter och jag har länge diskuterat att skriva en manual eller en doktrin kring entreprenörskap. Den blir kanske inte lika uttömmande och stilbildande som Clausewitz “om kriget” men den kommer skrivas utifrån de upplevelser Peter och jag har. Handgripliga sådan!

Som läsare av denna sidan tror jag du skall betrakta varje länk som en tanke och inspiration. Du behöver inte ta till dig allt men det är kunskap, information och problemställningar som kommer hjälpa dig i ditt företagande.

Gör det du älskar1. Gör det du älskar. Livet är kort. Att slösa bort det på ett jobb du inte trivs på är en synd. Du har bara 650000 timmar i genomsnitt. Varför slösa bort dem? Ur ett företagarperspektiv är det ockås viktigt att du älskar det du gör. Hur skall du annars orka med de långa dagarna?

Generositet2. Generositet är en del av Gnosjös framgångsstrategi. Det är din strategi också. Rent ekonomiskt är det en bra strategi för att vara generös innebär att du sänker friktionen i ekonomin. Det är bra för ekonomin och din Karma.

 

3. Fråga Kunden Strunt i affärsiden. Fokusera istället på att finna behov och problem hos kunder, som de är redo att betala för att få lösta.

About

Christian Rudolf, mitt Entreprenörskap är sökbyrån Topdog.nu, där jag hjälper stora Svenska företag med deras SEO. Även privat är jag en nätnörd men är även förtjust i matlagning, fika, mopsar & friluftsliv.
Du hittar mig på Twitter här

Comments

 1. Fredrik says:

  Disruptivedoktrinen är ett måste i denna vilseledande värld av entreprenörskap. Där osäkerheten är din halsduk i vinden och nervositeten din ledstjärna i mörkret.

  Gillar sidan skarpt!
  Kolla in våran!

Trackbacks

 1. […] Här finner ni några av Peters och mina tankar kring entreprenörskap. […]

 2. […] kan också titta på början av Peters och mitt projekt i entreprenörskap, Disruptivedotrinen. En sida Peter och jag kommer få anledning att återkomma många gånger till […]

 3. Länkkärlek i midsommar « Aktiebolaget Tvärtemot says:

  […] och lär. Kolla in sektionen affärsideer. Kolla in deras doktrin. Äh! Kolla in hela siten. Nästa gång någon kontaktar dig med en fråga, ide eller bara vill […]

 4. […] Disruptivedoktrinen Föregående: EntreprenörsTweetup Stockholm på torsdag| […]

Speak Your Mind

*

Disruptive.nu - Av Entreprenörer, för entreprenörer

Sommaren 2007 satt vi på Peters varma balkong och tyckte vi skulle göra något. Resultat är det du ser här, Disruptive.nu en blogg om Entreprenörskap och Internet. Vi tyckte att samtalet om Entreprenörskap & Företagande var något vi inte kände igen oss i. Det är inte så konstigt då samtalet om entreprenörskap inte domineras av entreprenörer & Företagare, utan av institutioner eller personer vars finansiering kommer från det offentliga. Vi ville bli en något annorlunda röst och berätta om vår verkligheten och de historier om entreprenörskap vi upplevt eller fått berättade för oss.

Hos Disruptive kommer du väldigt sällan finna artiklar om hur man sparar pengar på skatten eller den optimala juridiska strukturen på ditt företag Här finner du istället personliga berättelser om entreprenörskap som är underhållande, personliga och lärorika. Både våra egna entreprenörsberättelser men även andras i video och intervjuformat.

Internet och Sociala Medier-Vår tids revolution

Alla vi fyra som skriver här, är engagerade i Internet. Det är vår arena och ett språk vi pratar nästan flytande. Internet är också vår tids revolution, en historisk händelse för mänskligheten som vi inte fullo kommer förstå förrän vi sitter på hemmet och byter historier. Vårt entreprenörskap är också nära kopplat till denna förändring av vårt samhälle och ekonomi.Vi som skriver här har tillsammans drivit företag inom de flesta aspekter av internet, alltifrån mobilapputveckling till sökmotorprojekt. Hos disruptive finner du guider och steg för steg artiklar kring olika problem på internet men också djupare filosofiska artiklar om vad internet är, konsekvenser och hur vi nog måste förhålla oss till Internet.

Sökmotoroptimering & Sökmarknadsföring

Det är svårt att skriva om internet utan att prata om sök och Google, det är dessutom mitt, Christians, yrke, då jag driver en byrå, specialiserad på högkonkurrensvertikaler i Google. Sök är den mest komplexa formen av marknadsföring som finns idag. Här på disruptive försöker jag även spegla sök ur lite speciella perspektiv, exempelvis, diskussion om ekosystemet sök eller hacking. Även sökmotorbranschen i skandinavien är utsatt för granskning och diskussion.

Google+